10 ting du kan takke dine staldveninder for

Når ingen andre orker at høre på mere hestesnak, se flere billeder af dit firbenede vidunder eller kommentere begejstret på dit nye rideudstyr, så ved du lige, hvor du skal gå hen: En tur i stalden, hvor dine staldveninder altid står til tjeneste. Vi har samlet 10 ting, som du kan takke dine hesteveninder for.

(Foto: Colourbox)

1. De lytter altid til dig

Om du har et problem med din hest, din træning, dit udstyr eller om du bare har behov for at sludre lidt om løst og fast, når du kommer i stalden efter en lang dag, så kan du regne med, at dine staldveninder lytter til dig. Vi spår, at verdenssituationen er blevet vendt mere end én gang over en ridetur, en kop staldkaffe eller en strigling.


2. De forstår dig

Når dine venner og familie kigger måbende på dig i forsøget på at forstå, hvad du egentlig mener, når du siger, at din hest skal flytte sig for schenklerne, at den skal bære sig i tölt, at du skal have skiftet kopfjernet i din sadel eller at du skal have købt dig nogle nye mordax, så fortvivl ej. Snak med dine staldveninder i stedet - for de er helt med på, hvad du mener.


3. De dømmer dig ikke

Du og dine staldveninder følger hinanden i tykt og tyndt. I rider skovture sammen, følges ad til stævner og har den samme rideunderviser. De ved, hvad du går igennem med din hest, og det betyder også, at de aldrig dømmer dig, hvis du kommer til at lave en fejl.


4. De støtter dig

Det kan godt være, at dine øvrige venner ikke helt kan se, hvor stort det var, da du vandt den der røde roset til dit sidste stævne. Eller hvor fantastisk det føltes, da det endelig lykkedes dig at anspringe din hest i den rigtige galop. De er heller ikke nødvendigvis helt med på, hvor hårdt du træner for at få din hest til at gå en helt ren tölt. Men dine staldveninder er helt med, og altid klar med en støttende bemærkning eller et kompliment, når træningen falder i hak. Det skal de have tak for!

5. De tror på dig

Når selvtilliden svigter og du føler, at du har taget munden for fuld, så er det rart at have staldveninder. De er nemlig rigtig gode til at huske dig på alt det, du kan, når du selv engang imellem glemmer det.


6. De får dig til at føle, at du hører til et sted

Som rytter får man ikke automatisk den teamspirit forærende, som andre sportsgrene besidder. Men har man gode staldveninder, så har man alligevel lidt en følelse af holdånd.


7. De tager med til ting for din skyld

En stævnedag kan godt være lang, hvis man er afsted mutters alene. Med gode staldveninder er det dog aldrig et problem, for selvom de ikke selv skal ride, så tager de gerne med for at heppe på dig fra sidelinjen, hjælpe med at sadle op og tage nogle gode billeder. Behøver vi at sige, at det er guld værd?


8. De hjælper dig

Når du får sent fri fra arbejde og ikke kan nå at komme ud i stalden for at blande foder, når du er syg den dag, din hest skal have smed og når du er på sommerferie, og ikke selv kan holde din hest i gang, hvem står så klar til tjeneste med en hjælpende hånd? Bingo! Det gør staldveninderne.


9. De kan være stille

At have hest i samme stald kan af og til sammenlignes med at have roomies. For i er altid under samme tag - også på de dage, hvor du allerhelst vil være alene. Derfor skal dine staldveninder have tak for at kunne spotte dit humør og give dig plads, når du har behov for det.


10. De griner (og græder) med dig

Når man er meget sammen, så ser man hinanden i mange forskellige situationer. Derfor har du både prøvet at være ved at dø af grin sammen med dine staldveninder, mens du også har måtte lette dit hjerte og lade tårerne få frit spil. Det har gjort jer til tætte veninder, der ikke længere kun er bundet sammen af jeres kærlighed til hestene - men også til hinanden.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright