3 gode råd til din vintertræning

Det er mørkt, koldt og vådt. Sommerens mange rideture i skoven synes meget langt væk og sofaen virker pludselig meget mere indbydende end en tur i stalden. Men kom bare afsted! For vinteren er faktisk helt perfekt til træning.

Islandsk hest i snelandskab.
Det kan være svært at holde motivationen igennem vintermånederne, når vejret er dårligt og det er mørkt udenfor. Men vintertræning kan være super givende for både dig og din hest (Foto: Colourbox)

Det kan være fristende at give sin hest en ridepause i de mørkeste vintermåneder, når ens egen motivation ligger lavt. Men det er faktisk ikke altid en god idé. Jo længere pause du giver, jo længere tid tager det, før din hest er tilbage i god kondition. Så hvad enten du planlægger at entrere stævnepladserne til foråret eller om det mere er skovstierne, der trækker i dig, så giver det rigtig god mening at holde træningen kørende henover vinteren. Til inspiration giver vi dig her tre tips til træning i vinterperioden.


1. Træn overlinjen i longen

Når din hest bærer sig korrekt ser det ikke bare pænere ud, det er også nemmere at ride den og vigtigst af alt, så holder den længere og undgår nemmere skader. Brug longering som en del af din vintertræningsrutine og hjælp din hest til at opbygge rygmuskler og en bedre overlinje. Fra jorden kan du nemmere se, om hesten bærer sig, som den skal. Og ved kontinuerlig træning kan du ligeledes hurtigt se, om i gør fremskridt eller om træningen forbliver på status quo. Og nå ja... Så er longering også en god og løsgørende måde at give sin hest motion. Win-win!


2. Geit uppá hól

Vintermånederne er noget nær perfekte til at lave øvelser fra jorden, for de kræver intet særligt udstyr og kan udføres alle steder. Også selvom pladsen er trang og vejret udenfor er dårligt. En rigtig god øvelse, der styrker hestens core muskulatur, er øvelsen Geit uppá hól eller på dansk Ged på bakke. Cecilie Langvad fra Liselund Islandsheste viser dig, hvordan du udfører øvelsen lige her.


3. Tid til detaljer

Kalenderen er forholdsvis tom og det bugner ikke med stævner og arrangementer, før vi kommer lidt længere hen på året. Derfor er det nu, du skal gribe chancen og bruge tiden til at fordybe dig og gå i detaljer med din ridning. Der er ingen deadline lige rundt om hjørnet, så du har masser af tid til at dygtiggøre dig og finpudse detaljer. Du kan ride dressurøvelser som versader, traversader og schenkelvigninger eller du kan øve dig i at ride din hest frem og ned. Måske en tur på kursus hos en dygtig instruktør kan inspirere dig til, hvad der er mest relevant for dig at arbejde med og hvad din målsætning for sæsonen skal være?


God vintertræning!

0 kommentarer