5 hurtige til Amalie Jacobi

I morgen er der kun to uger til, at dørene åbnes til arenaen i Odense og World Toelt 2019 skydes i gang. Vi er helt klar! Men er deltagerne? Vi varmer op til det store indendørs event ved at stille 5 hurtige spørgsmål til en række af de topryttere, som vi skal se på banen d. 22. - 23. februar. Vi starter med 22-årige Amalie Jacobi fra Nordsjælland.

Rytter på islandsk hest i pas.
Amalie Jacobi på hingsten Tinni frá Blesastöðum 1 til Icehorse Festival 2018. Om to uger kan ekvipagen opleves til World Toelt i Odense (Foto: Amalie Jacobi / Privat)

1. Hvad betyder World Toelt for dig?

- Jeg har været til World Toelt lige fra starten, og de seneste år har jeg deltaget i både hingsteshow og femgang. Det har altid været et rigtigt godt arrangement, som jeg hvert år har set frem til, da der er så mange gode topheste samt ryttere, der er repræsenteret. Jeg synes det er spændende at se, hvor langt de forskellige heste er i deres udvikling her så tidligt på sæsonen.


2. Du skal ride T.1 og V.1 på Helgnýr fra Pegasus. Hvad er det for en hest?

- Helgnýr er en tophest efter den berømte avlshingst Garri frá Reykjavik. Helgnýr er utrolig sjov og spændende at arbejde med. Der er ingen tvivl om hans høje kvaliteter, hvilket hans kåring også fortæller. Han er en meget arbejdsvillig hest med god positiv energi, samt et godt sind – som også avles videre. Han er stadig under udvikling til sportskonkurrencer, men vi er rigtig godt på vej. En tur på banen eller i skoven er altid en fornøjelse på Helgnýr.


3. Du skal ride 5.1 på Tinni frá Blesastöðum 1A. Hvad er det for en hest?

- Tinni er min bedste ven og vi har fulgtes ad de sidste 5 år, hvor vi sammen har oplevet en masse. Han er virkelig en dejlig hest at arbejde med. Altid positiv og sjov at ride. Han udvikler sig stadig, og han bliver bare bedre og bedre. Det seneste år har både hans tölt og pas udviklet sig. Specielt passen bliver stadig hurtigere, mere kraftfuld og super sikker.

Jeg glæder mig til at deltage i femgang med ham til World Toelt igen i år, da vi begge synes, det er vildt sjovt at ride inde i hallen. Tinni er til salg, og jeg håber på at finde en rytter, som vil holde lige så meget af ham, som jeg gør.


4. Hvad glæder du dig mest til ved årets World Toelt?

- Jeg glæder mig til at vise de 2 lækre drenge frem i konkurrencerne. Helgnýr i T1 og V1 og Tinni i F1. Og så glæder jeg mig til den helt unikke atmosfære og stemning, der er i hallen, og selvfølgelig til at se alle de andre flotte equipager.


5. Hvad er din målsætning for stævnesæsonen 2019?

- Min stævnesæson bliver lidt anerledes i år, end den plejer. Jeg er startet uddannelse og jeg er derfor også nødt til at prioritere det. Det er også grunden til, at Tinni skal sælges.

Jeg skal vise Helgnyr til en del stævner og se hvor langt jeg kan komme med ham, han er jo stadig ny i sportssammenhæng. Jeg har også en talentfuld femgænger hoppe som jeg skal starte lidt stævner på i år, og så er der min pas-hest Steinn, som skal med ud og løbe hurtigt.


World Toelt foregår 22. - 23. februar i Odense. Køb billetter her.

0 kommentarer