5 hurtige til Elias Árnason

Elias Árnason bor med sin familie i Tørring, hvorfra han også driver virksomheden Yggdrasil Islandsheste. Dagligdagen bruges på træning af heste og undervisning til ryttere på alle niveauer. Og så har han altså også et øje for avl, hvilket vi får lov at få et indblik i til World Toelt i næste uge, når Yggdrasil Islandsheste deltager i det store avlsshow.

Elias Árnason på den hjemmeavlede hingst Kraftur fra Yggdrasil (Foto: Katrine Skrubbeltrang)

1. Hvad betyder World Toelt for dig?

- Jeg har været med på World Toelt af og på, siden det startede i sin tid. Det er et stort og super godt arrangement. Jeg har haft mange gode oplevelser med hjem fra World Toelt. Både som sportsrytter og fra hingsteshow, som jeg fik en 2. plads til med Krafturs far Funi frá Vindási.


2. Yggdrasil Islandsheste deltager i avlsshowet - hvilke heste skal vi glæde os til at se?

- Min forlovede, mine børn og Helgi har valgt 5 lækre heste at vise frem. Glanni fra Yggdrasil, Díva fra Yggdrasil og så har vi valgt 3 efter vores avlshoppe Gyðja frá Kílhrauni. Alfa fra Yggdrasil, Meitningur fra Yggdrasil og Kraftur fra Yggdrasil. Vi har heldigvis flere ungheste efter hende i vores unghesteflokke og til sommer skal hun have føl med vores hingst Gígur frá Strandarhöfði.


3. Betyder det mest for dig at deltage i avlsshowet eller sportskonkurrencen?

- Begge dele glæder jeg mig rigtig meget til. Vi har dog ikke været med som avlsgård før og da jeg her får lov at ride sammen med dem, der betyder mest for mig, på heste vi selv har avlet og fortsætter avlen på, er det nok størst.


4. Hvordan vil du beskrive en Yggdrasil-hest?

- En Yggdrasil-hest er en frisk og glad femgænger med et godt anlæg for tölt og gerne en rigtig god pas. Så god at det ses og mærkes. Vi elsker femgængere!


5. Hvad forventer du dig af stævnesæsonen 2019?

- Sæson 2019 er jo startet ret godt, må man sige. Kraftur og jeg fik en 3. plads i femgang til Istølt og jeg har ham med til World Toelt i 5.1. Vi får se, om vi ikke kan være med i nogle finaler, det er sjovt!

Sammen med sin familie fremviser Elias Árnason Yggdrasil-heste til World Toelt i Odense i næste weekend (Foto: Yggdrasil Islandsheste)

World Toelt foregår 22. - 23. februar i Odense. Køb billetter her.0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright