5 ting du skal vide, før du køber en islandsk hest

Søde, pjuskede, nuttede, ponylignende småheste med masser af hår, et bedårende udtryk og et ekstra (skovturs)-gear. Det er ikke svært at forstå, hvorfor flere og flere får lyst til at anskaffe sig en islandsk hest. Men vi bringer her en advarsel! For der er altså lige 5 ting, som du skal vide, før du underskriver købskontrakten.

(Foto: Colourbox)

1. Din nye hest er en værre tidsrøver

Islandske heste er så nemme, for de passer stort set sig selv... Og du har i øvrigt også fundet et opstaldningssted med fuld pasning, så du kan faktisk snildt nøjes med at tage i stalden i weekenden. Troede du. For før du ved af det, så er alt din "fri-tid" blevet til "heste-tid" og familien derhjemme har glemt, hvordan du ser ud. Til gengæld husker de tydeligt den liflige duft af hest, som nu følger dig, overalt hvor du går.


2. Dine shoppingvaner ændrer sig

Det er så skønt at have en islandsk hest, for den har stort set ikke brug for noget udstyr. En kvalitetssadel, en god strigle, en grime og et hovedtøj og så er det bare på med hjelmen og afsted. Men det der underlag, som du fandt på tilbud, havde da egentlig også en meget fin farve - havde det ikke? Og du ville da også se ualmindeligt godt ud i den der nye trøje, som du så en af de andre have på i sidste uge, ikke? Og noooovra altså for et lækkert fleecedækken i de islandske farver. Det må du da eje! Muligvis bliver du nødt til at nedprioritere på andre områder, men hvem har også brug for tøj til sig selv, så længe ens hest er smart?


3. Du bliver udfordret på dit temperament

"Ej er det sådan en lille pony, du rider på? Det ser da nemt ud!" - Måske du ligefrem selv har tænkt den tanke, før du erhvervede dig din nye islænder. Men du kan godt regne med, at du inden længe vil fnyse hånligt af sådan en kommentar, for din nye islandske hest har i hvertfald aldrig set skyggen af at være en pony. Og nemt? Tsk! De skulle bare lige prøve!


4. Du kan ikke nøjes med én

Vi er helt sikre på, at den hest du allerede har udset dig, er den allerbedste hest i hele verden og at den er rigeligt med hest til dig. Lidt endnu i hvertfald. For om et halvt år spotter du én, der er nøjagtigt lige så dejlig. Eller også får du lyst til at prøve at lave et føl. Det eneste vi kan sige med sikkerhed er, at islandske heste er præcis ligesom chips. Det er stort set umuligt at nøjes med en enkelt.


5. Du vil aldrig mere ikke have hest

Det er selvfølgelig spøg og spas det hele. Men vi tror faktisk godt, at vi i ramme alvor kan love dig, at du vil elske din nye islandske hest. At have sådan én er ikke en sport eller en hobby - det er en livsstil! Snart vil du opdage, at en tur i stalden kan gøre selv den dårligste dag bare en smule bedre, og at en god ridetur er ren balsam for sjælen. Så spring du bare ud i det!


(Foto: Pinterest)

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright