9-årige Malte Cook i kåringsdebut

Weekenden står i de flotte hestes tegn, når DI byder velkommen til kåring på Hedeland. Det er årets tredje af sin slags, men 9-årige Maltes allerførste som kåringsrytter.

Malte Cook og Hervör frá Blesastöðum på banen til DM 2018 (Foto: Privat)

Det er de færreste 9-årige, der har samme ambitionsniveau som den sjællandske juniorrytter Malte Cook. Men som søn af dyrlæge, træner, opdrætter og verdensmester i speedpas Charlotte Cook, der tog sønnen med på hesteryg allerede fra han var en uge gammel, så kan man næsten sige, at islandshestene er kommet ind med modermælken.


"Jeg vil kåre min hest"

Det er hoppen Hervör frá Blesastöðum, som Malte danner makkerpar med. Både derhjemme, på stævnebanerne og nu også til kåring på Hedeland. Han fik hende i fødselsdagsgave, da han blev 8 år. Og da vi spørger ham, om han kan fortælle lidt om, hvad hun er for en hest, så er svaret kort og kontant: "Hun er 7 år gammel, har sort man og brun mule."


For blot et par uger siden blev Malte og Hervör danmarksmestre i børneflok med 8,42. Så at være i centrum inde på en bane er ikke helt uvant for den unge ekvipage, der har masser af mod på at dygtiggøre sig indenfor ridningen. Idéen om at stille sin hoppe til kåring kom således også fra Malte selv. Da Stutteri Bakkeholm, hvor Malte Cook og familien bor, holdt julefrokost sidste år, gik snakken på sæsonens målsætninger, og hvad de hver især ville med ridningen det kommende år. Her udbrød Malte pludselig: "Jeg vil kåre min hest." Og så har det ligesom bare været planen siden da.

Danmarksmestre i børneflok 2018 (Foto: Privat)

Når den unge rytter sætter sig et mål, så ved han også, at det kræver træning for at opnå de ønskede resultater. Derfor har han både brugt masser af tid på at træne tempo til at ride gæðingakeppni, mens han også har redet Hervör frem og tilbage på passporet for at gøre hende klar til kåringen.


Der er ingen tvivl om, at fremtiden står på masser af heste og ridning for Malte Cook. Hvis han selv skal sige det, så drømmer han om at ride resten af livet. Og nå ja, så vil han i øvrigt også gerne lige være dyrlæge ligesom sin mor.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright