Aalborg Bibliotekerne inviterede islænderne indenfor

Man kan næsten sige, at ordet "læsehest" fik en helt ny og bogstavelig betydning, da de to nervefaste islændere Lilja og Djákni var på visit på Aalborgs Hovedbibliotek her til eftermiddag.

Den røde løber var rullet ud i foredragssalen på Aalborgs Hovedbibliotek. Dagens fine gæster var de to islændere Lilja og Djákni samt forfatter Lise Hvarregaard (Foto: Fifla.dk)

For at fejre 100-året for Islands suverænitet har Aalborg Bibliotekerne sat sig for at afholde fire tema-eftermiddage, hvor besøgende kan komme og blive klogere på den sagaomspundne Atlanterhavsø. I dag løb første arrangement af stablen og temaet var selvfølgelig: hest!


Lise Hvarregaard fortalte historier

Klædt i vikingeridedragt og med det islandske flag hængende i baggrunden underholdt Lise Hvarregaard, forfatter og lektor ved universitetet i Reykjavík, med sagn og hyggelige historier om Island, islændingene og deres heste.

Lise Hvarregaard er forfatter til de to bøger "Islandske heste - fakta og fortællinger" og "Hovslag fra Sleipnir - islandske heste i saga og Edda". I dag var hun på Aalborg Bibliotek for at fortælle historier (Foto: Fifla.dk)

Hestene blev budt velkommen med et digt

Undervejs i Lise Hvarregaards foredrag kunne man pludselig høre lyden af hovslag udenfor døren. Men inden der blev lukket op, greb forfatteren sin egen bog, hvorfra hun læste et hyldestdigt til den islandske hest. Spændt på hvordan de to firbenede gæster ville reagere på at komme til foredrag i byen, blev der hurtigt tomt på første række. Men det varede kun et øjeblik, for da det viste sig, at de to godmodige heste tog hele situationen med ophøjet ro, stimlede publikummerne sammen om de to islændere for at overdynge dem med klap og gulerødder.

0 kommentarer