Blog: Årets følshow

Jeg har været super heldig i år, og har fået to dejlige hoppeføl – præcis i de farver jeg havde bestilt dem i (sortblak og sortblak broget). Vi har været afsted til følshow i Hekla den 3. oktober, hvor den ene kvalificerede sig til Best in Breeding. Jeg ville derfor have ventet med denne blog, til vi havde været afsted, men corona har desværre aflyst arrangementet.

Ófelia fra Ny Nørrevang
Ófelia fra Ny Nørrevang efter Krafla fra Viderup, der er kåret med en total på 8.14 og Álfastein frá Selfossi (Foto: Astrid Junker Andersen)

Hvorfor skal man så tage til følshow? Jeg gør det primært af to grunde.


Den første er, at det er en god erfaring for føllet og jeg får et godt indtryk af sindet, når føllet er med i nye omgivelser.


Den anden grund er, at jeg ønsker at blive klogere. Den samlede bedømmelse og placering betyder ikke så meget for mig, i den alder. Dog er det altid godt at få nye øjne på sit føl. Jeg går jo og bliver så glad for dem, så det kan nogle gange være svært at være objektiv.


Afsted med os, 10 minutter tog det at hente og læsse to hopper og to føl – godkendt! Jeg havde glemt at arrangere hjælper, men hvad gør det, når hestene opfører sig pænt…


Ófelia var den første, jeg skulle have bedømt. Hun er efter min hoppe Krafla fra Viderup, der er kåret med en total på 8.14 og Álfastein frá Selfossi. Som jeg skrev i et blogindlæg sidste år (som kan læses her: "Valg af hingst og nye erfaringer") var hun lidt svær at få lavet. Derfor kom hun først den 3. august og var derfor kun 2 måneder gammel til bedømmelsen. Til gengæld er hun det største føl, jeg nogensinde har avlet. Barbara (dommeren) gav hende også maks points for udvikling! Barbara kunne genkende Álfastein i Ófelia, men vurderede at hun ikke var for dyb i brystet, som nogen afkom kan være. Hun nævnte også, at Ófelia så ud til at have et bedre kryds end sin mor. Samlet set endte hun med en bedømmelse på 7.97 og man er kvalificeret til Best in Breeding med en bedømmelse over 7.90.

Ófelia og Ólina fra Ny Nørrevang
Ófelia og Ólina fra Ny Nørrevang (Foto: Astrid Junker Andersen)

Ólina er efter min hoppe Fenja fra Haurholm, der er kåret med en total på 8.31. Hendes far er den unge talentfulde Vökull fra Gedehøjgård. Hun er modsat Ófelia kun middel udviklet og jeg blev anbefalet at give lidt ekstra foder ved siden af. Da Fenjas første føl også var lidt lille, lader det måske til, at hun ikke har så meget mælk. Det er noget jeg vil være opmærksom på fremover. Ólina er i det hele taget i en ret uheldig periode lige nu vækstmæssigt og fik også en bedømmelse derefter. Det er svært at vise sig flot, når numsen er alt for høj, og ryggen er lidt kort. Hun var sød at have med og viste trods alt en dejlig smidig tølt. Begge forældre er også kåret med 9 for tølt som 5-års, så mon ikke der gemmer sig en lækker tølter bag den grimme ælling 😊


Det var som altid en dejlig dag i Hekla, med god stemning og en masse erfaringer at tage med hjem.0 kommentarer