Blog: Er du til sommerhus med hest?
top of page

Blog: Er du til sommerhus med hest?

Det er allerede ved at være tid, hvis man skal bestille et sommerhus til sommerferien. Især hvis det er et sommerhus, hvor der også skal være plads til heste, for de sommerhuse er der ikke så mange af.


Flere gange har vi været afsted på sommerferie sammen med tre-fire af vores heste. Udover hestene har ferieholdet bestået af min mand og mig, vores datter og søn, min mor og hendes mand samt et par hunde.

Vi har boet de fedeste steder langs Vesterhavet, hvilket vi elsker, men har også søgt efter steder øst på, men har ikke fundet nogle. Vi er måske efterhånden lidt kræsne i vores valg. Vi bor i et dejligt rideområde, men skal dog lidt på asfaltvej, så når vi er på ferie, vil vi have direkte vej til ridestier. Det kan man faktisk få flere steder. Der er steder, hvor man rider direkte ud på ridesti lige fra de folde, der hører til sommerhusene. Det er totalt luksus. Vi vil også helst have, at der er god plads til os alle sammen, samt andre ting at lave i området, da det ikke er hele flokken, der vil ride.

Tre generationer til hest, Hjardemål Plantage.
Tre generationer til hest, Hjardemål Plantage.

Der findes det skønneste sted ved Frøstrup, hvor et stort, lyst sommerhus ligger lige ved en sø, der omkranses af hestefolden. Ved søen ligger en lille robåd, som man må benytte, hvilket skabte stor glæde hos næsten hele familien og især min søn, som ikke vil med ud at ride. Lige i bunden af hestefolden er der et led direkte ud til ridesti til Hjardemål Plantage og videre til Vesterhavet.


Ikke langt fra Skagen ligger der også et sommerhus, faktisk to, på en lille grusvej som er en del af en lang riderute til Vesterhavet og Råbjerg Mile. Det sommerhus, som vi boede i, var ret luksuriøst med plads til mange mennesker, stor terrasse og et lækkert køkken. Udlejer havde på forhånd spurgt mig, hvor gamle vores børn var, så der var noget for dem, og der lå også gavekort til is til børnene.

Udsigt mod Vesterhavet.
Udsigt mod Vesterhavet.

Kan man ikke helt undvære ovalbane eller ridehal, når man er på ferie, så er der et lille sødt hus ved Tversted, Risnalund, med de muligheder. Vi har faktisk haft vores lille shetlandspony Superman med for flere år siden. Det var dengang, min søn syntes, det var sjovt at køre med vogn. Så ræsede han og den kortbenede pony rundt på ovalbanen til de fastboende hestes store overraskelse. Jeg tror ikke, de havde set sådan et par før. Stranden var helt fantastisk at ride på og også at køre med vogn på.

Vesterhavet.
Vesterhavet.

Noget der er lidt typisk for ridestierne er, at de ofte er lidt tilgroede, og det kan være lidt svært at finde afmærkningerne for ruten, men det gør jo bare det hele lidt mere spændende 😉

Tversted Plantage.
Tversted Plantage.

De sidste to år har vores hesteferie været i Herning til DM for islandske heste, da min datter skulle ride. Vi lejede en campingvogn, som var opstillet, da vi kom frem. Det er en lidt anderledes ferie, men rigtig spændende at se så mange lækre heste på et sted og være en del af det hele.

DM 2018. Der var altid en skøn stemning ved passporet .
DM 2018. Der var altid en skøn stemning ved passporet .

Der findes så mange skønne steder, og når jeg ser billederne fra de forskellige steder, drømmer jeg mig derhen igen.


Jeg har lavet en liste med dejlige feriesteder, hvor man kan have heste med. Følg linket til min hjemmeside og skriv endelig, hvis du har gode steder, der kan tilføjes listen. https://www.laanumgaard.dk/?id=186488

bottom of page