Blog: Hesten hjælper med at mærke dig selv
top of page

Blog: Hesten hjælper med at mærke dig selv

Ja, det lyder måske allerede lidt plat og som en hel flok violiner, der spiller, men om du er voksen, barn, skoleelev, rytter, mor, far eller hvem du er, så har du brug for at finde din indre ro en gang i mellem. Der hvor du kan koncentrere dig og tænke, mens du lukker alt andet ude. Der hvor du kommer helt ind og mærker dig selv, og mærker hvordan du har det, og tillader dig at gøre det uden at blive revet ud af følelsen, fordi mobilen ringer, eller fordi aftensmaden skal forberedes.


Pige med hest
(Foto: Mette Damm Bak)

Min veninde og jeg cyklede området tyndt efter heste, da vi ikke var så gamle. Bare det at kunne få lov til at klappe en hest, var en oplevelse. Bare varmen fra hesten, deres duft, deres bløde hår når man strøg hånden hen over deres rygge kunne få maven til at fyldes med en boble af luft, som var varm og let, og den hårde urolige klump i maven blev helt opløst. Sådan var det i hvert fald for mig. Sidenhen har jeg troet, at det nok bare var fordi, at jeg fandt tryghed i hestens selskab. Den dømte mig aldrig. Spurgte aldrig om noget og den vidste altid præcis, hvordan jeg havde det.


Jeg er begyndt på et kursus, Equine Mirror Mentor/Hesteassisteret terapi hos Equinepower, og er blevet en del klogere på det område. Ikke at der var noget forkert i mine tanker om opvæksten med hestene, men at der er endnu mere i det. Endnu mere spændende.


Hesten er dit spejl. Hvis du har uro inden i, bekymrer dig meget og har svært ved at finde roen i det, du er ved, vil hesten reagere. Den vil miste koncentrationen, trække sig fra dig og måske vil den selv blive urolig. Så vil de ting, du vil have den til, måske være svære at få til at lykkes.


Pige med islandsk hest
(Foto: Mette Damm Bak)

Det er også en af mange grunde til, at hesten kan bruges til selvudvikling, og til at du kan lære dig at finde din indre ro, og derfra bruge den i andre situationer, hvor hesten ikke er med.


Det er min arbejdsplads, Ørslevkloster Børneunivers, der har sendt mig på uddannelse. Vi bruger nemlig heste, så elever kan udvikle sig og finde ro i sig selv i en travl hverdag med mange oplevelser og relationer til forskellige mennesker.


To piger med islandsk hest
(Foto: Mette Damm Bak)

Jeg er utrolig glad for at få muligheden til at bruge mine heste på denne måde. Mit liv giver så meget mening for mig, når jeg står med hestene og børnene. Det er en fantastisk mulighed for at give børn noget, som de kan tage med sig videre i livet, så de bliver stærkere og får en tro på, at det hele nok skal gå <3


Hesten kan hjælpe med at finde ud af, at du kan mere end du tror, og du er mere end du tror <3

bottom of page