Blog: Mød Cecilie LangvadHej med jer og velkommen til min blog.

Mit navn er Cecilie Catharina Langvad Færch, men i hestekredse bruger jeg dog ikke Færch – Det bliver simpelthen for langt ;)


Jeg er nu på mit 27. leveår og kan som en af de få i Danmark bryste mig med at være ’’Tredje-generations-DI’er’’ – Altså jeg er 3. Genration i Dansk Islandshesteforening. Dette kommer sig af, at min mors onkel Henrik Langvad var en af de første til at importere den islandske hest til Danmark, og siden er den altså forblevet som en del af familien hele tre generationer igennem. Det var en naturlig overgang der skete, da flere af vores familiemedlemmer havde stærk tilknytning til Island, idet en stor del af vores familie kom derfra. I første omgang blev hestene dog importeret fordi Henrik mente, det kunne være en god forretning, men meget hurtigt fik hans egne børn smag for at skifte de store heste ud med islænderne – ikke mindst fordi de var meget nemmere at holde ;).

For mig startede det hele da jeg var 4 år gammel, hvor jeg kom på ryggen af vores shetlandspony Gipsy, som vi havde ’lånt’ af Cirkus Arena. Han var en god pony at starte med, dels fordi han var utroligt sød og veldresseret, men også fordi indimellem blandede de tillærte tricks ind i ridningen og det kunne i sig selv være en udfordring.

For mine forældre blev det meget hurtigt klart, at jeg havde talent for at sidde på en hest. Sekundet jeg sad i sadlen, sagde det ’smack’ med benene rundt om ponyen, som om jeg aldrig havde gjort andet, og så var det ellers derud af.

Derfor voksede trangen til større udfordringer også meget hurtigt og efter få år i ponysadlen, fik jeg min første islænder, Funi. Han var dog en ældre herre da han ankom, så han holdt ikke mange år. Da han var færdig med at tjene sin pligt, fik jeg istedet en ung og frisk hoppe på fem år ved navn Litla. Hun gav mig også i dén grad masser af udfordringer. Når hun følte hun havde gjort sit, stak hun mulen i jorden for at finde det mindste strå, der måtte være,

fuldstændig ligeglad med den unge, der sad og hev i tøjlen for at få hesten til, at lystre bare en smule. Hun blev den hest jeg startede mit allerførste stævne på tilbage i 2001. Et lille lokal klubstævne i konkurrenceformen Gæðingakeppni. Litla gjorde dog ikke mit første stævne til den største succes, idet hun valgte at betræde midten af banen, og som min onkel Stefan sagde ’Var ved at ride dommerne ned’, fordi hun bestemt mente, hun burde smage på det lækre grønne græs.


På trods af dette, blev det startskuddet til det jeg nu lever og ånder for i dag – at konkurrere. Jeg er ud af en familie, som altid har været med helt fremme, når det kom til avl og konkurrencer. Op til flere af mine familiemedlemmer har været ambitiøse konkurrenceryttere og landsholdsdeltagere, ligesom jeg selv er i dag. Her kan både skrives flere DM, NM, EM og VM-medaljer og titler på meritterne.


Hvor det hele startede i avlen med Eldjárn fra Langelandsgården, er det senere hen blev til to VM guld i avl, for henholdsvis min mosters Magnus fra Dalur i 2009 og for min egen hingst Grani frá Torfunesi i 2017.


Igennem årene har min måde at ride og træne heste på ændret sig en del, og det er begyndt at betyde meget for mig at ride med indføling og hjerte. Jeg ønsker at se mine heste præstere under de bedste forudsætninger og jeg prøver altid at lytte til de mindste signaler, de måtte give mig med sjæl og krop. Jeg elsker at kunne hjælpe andre og se dem have succes med gode råd, jeg har givet. Netop i den sammenhæng har jeg oplevet en stor positiv respons på mine træningsvideoer, jeg har lagt op på min instagram. Her har folk spurgt mig om gode råd til træningen og flere har også spurgt om specifikke ting, de har ønsket at se ’how to’ videoer af. Særligt oplevede jeg en overraskende stor respons på øvelsen ’Geit uppá hól’ som er en core øvelse for heste. (Den kan du i øvrigt læse mere om lige her.)


Derfor vil jeg så vidt muligt prøve at lave flere af den slags opslag her på bloggen, samtidig med jeg vil blande det med hverdagen som ambitiøs konkurrencerytter, nyligt uddannet Gæðingakeppni dommer og bare livet som hestepige med store drømme!

Hvis der er nogle ønsker for specifikke emner jeg kan tage op, er I meget velkomne til, at skrive til mig.


Jeg håber I vil læse med ☺

Kh Cecilie

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright