Blog: Når stævne- og kåringsplaner bliver udskudt, og vi alle skal forholde os til Covid-19

Jeg tror, vi alle sammen kan nikke genkendende til ærgrelsen over, at stævner i stribevis bliver aflyst grundet Covid-19. Men hvad gør vi så, for at holde modet oppe? 

(Foto: Privat / Tine Silkjær)

For mit vedkommende havde jeg glædet mig helt vildt til et år fyldt med stævner og en kåring, for Perla er i sit livs form i år, og vi har aldrig fungeret så godt som ekvipage, som vi gør lige nu. 


Jeg arbejder til dagligt i Land & Fritid, som har haft åbent igennem hele pandemien, og jeg kunne godt mærke, det tog hårdt på mig at folk ikke forstod, at det altså var en sygdom, der skulle tages alvorligt. Det gik derfor også ud over min energi, som var så godt som ikke-eksisterende. 


Når jeg rammer de perioder, hvor energien er i bund, går det ofte ud over min ridning. Heldigvis har jeg en mand der er god til at sparke mig i r*ven og få mig afsted, fordi han ved, at jeg er så meget gladere, når jeg har været ude og ride. Derudover har jeg en fantastisk mor, som husker mig på, at både skov og strand kan være med til at give energi, når man føler man har ramt bunden. 

Så jeg besluttede mig for at købe et skovkort til den lokale skov, som også ligger klods op af vandet, for at give både Perla og mig selv noget ny energi og noget nyt at kigge på. 

(Foto: Privat / Tine Silkjær)

Det at komme ud i skoven og se, at anemonerne er ved at springe ud, kan simpelthen noget - specielt når man ser det ud mellem to ører, der peger fremad. 

Men det der gjorde mig allermest glad, var faktisk at sidde og kigge ud over vandet. Til dels fordi der bare er noget fredfyldt over vandets brusen, til dels fordi... alt er jo smukkere, når man ser det mellem ørerne på sin hest, men mest fordi vandet har skiftet farve. 

Dét, at alle er ramt af lockdown og hverken kan køre til stævner eller andre fælles aktiviteter, har en positiv effekt på naturen. Vandet har skiftet farve fra en dyb, ugennemsigtig blå, til den smukkeste grønne og blå, gennemsigtige farve, og det er mere klart end jeg nogensinde har set det. 


Min pointe er, at selvom stævner og andre aktiviteter bliver aflyst og det kan få energien til at forsvinde, så prøv at find og hold fast i de små opture, som fx vandets farve, eller en smuk solnedgang.. 


Vi kan kun håbe på, at pandemien løfter sig, så vi kan komme en lille smule på banerne i efteråret. Mellemtiden kan vi bruge på at værdsætte vores 4-benede venner, og de eventyrer vi er på med dem. 

Husk at passe på jer selv der ude.


0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright