Blog: Unghesteopbevaring

Foråret er godt på vej, man begynder så småt at kunne se de grønne spirer titte frem og hestene længes efter det friske græs. Det er også tiden, hvor mange ungheste rejser på sommerophold. En super oplevelse for den unge hest, som kommer ud på store arealer med jævnaldrende.

1 år gammel

Jeg har været så heldig, at jeg har kunne holde mine ungheste hjemme, hvor de kunne blive håndteret og set efter gennem hele sommeren. Har jeg ikke selv haft mere end én unghest, har jeg taget et par stykker ind på sommergræs. For 3 år siden flyttede jeg dog fra gården og ind til byen. Hestene står nu opstaldet og derfor er jeg hoppet på bølgen med unghestefolde.

Lige nu har jeg en enkelt unghest på snart 3 år. En super sød hoppe efter Teigur vom Kronshóf og Fenja fra Haurholm (8.22). Sidst på sommeren, da hun var 1 år gammel, havde hun knælåsninger i bagbenene og havde behov for at komme til at gå i et mere varieret terræn, end det jeg kunne tilbyde lokalt. Jeg valgte derfor for første gang nogensinde at sende hende på unghestefold så langt væk, at jeg ikke kunne besøge hende jævnligt.

1,5 år gammel og tynd under vinterpelsen

Da hun skulle være afsted vinteren over, gav jeg mig god tid til at vælge det helt rigtige sted med de bedste anbefalinger. Hun flyttede ind i november og gik selvsikkert ind i flokken. Jeg havde det rigtig godt med, at jeg kunne tilbyde hende så gode forhold. Meldingerne de næste par måneder var positive og knælåsningerne forsvandt hurtigt.


Efter 2,5 måned besøgte jeg min lille hest, som nu var blevet til et skelet under den tykke vinterpels. Jeg var så ked af det. Hun blev taget fra flokken og havde dyrlæge flere gange. Hun havde en infektion, som skulle behandles og skulle ellers bare have så meget mad, hun kunne klare at spise, indtil græsset igen begyndte at gro. Da hun med sikkerhed var rask fra infektionen, kunne jeg flytte hende til en lokal fold, hvor jeg igen selv kunne holde opsyn. Hun kom sig over sommeren og ser nu godt ud. Dog er hun ikke så stor, men hun kan jo komme efter det endnu…

2 år gammel

Moralen i dette opslag er, at når man sender sin unghest på unghestefold, så vær sikker på, at dagligt opsyn ikke blot går ud på at tælle, om alle heste er der. Det er vigtigt, at den der ser efter hestene, også har fat i dem, så huld og velbefindende kan vurderes. De kan skjule meget bag en tyk vinterpels! Når det så er sagt, er jeg ret sikker på, at det er en super oplevelse for unghesten, både psykisk og fysik.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright