Det er nu, du skal passe på!

Wow! Har I lige set vejrudsigten? Meteorologerne lover op til 20 grader de næste par dage! Vi er nok ikke de eneste, der mener, at det er tiltrængt med noget forår, nu hvor vi endelig er kommet ud på den anden side af det, der har føltes som årtiers længste vinter. Men det er altså også ved sådanne opsving i varmegraderne, at vi skal passe ekstra på vores heste.

De varme dagstemperaturer, som foråret byder på, sætter skub i væksten af græs. Ved hjælp af solens lys danner græsset sukkerarten fruktan. Det er der ikke noget unaturligt i, for der er altid fruktan i græs. Når temperaturerne er høje nok, så bruger græsset nemlig den energi, der kommer fra sukkerarten til at vokse.


Men uheldigvis spiller forårsvejret os et puds. Selvom dagene kan være lune, så kan nætterne stadig være ret kølige. Og det betyder faktisk, at græsset når at producere en helt masse fruktan i løbet af dagen, som ikke når at blive udnyttet i løbet af natten. Græsset vil derfor have et alt for højt fruktanindhold om morgenen, når mange heste bliver lukket på græs. Og så er det altså, at vi risikerer at få forfangne heste.


Det sukkerholdige græs smager lækkert, og mange heste er helt vilde for at få lov til at spise det. Men husk at bruge den sunde fornuft. En gradvis tilvænning til sommerens græsning vil klart være at foretrække.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright