Du ved, at du er islænderrytter når...

Måske du kan nikke genkendende til nogle af disse punkter, hvis du er en af dem, der har töltheste på hjernen?

(Foto: Pixabay)

1. Hestene er en livsstil! Du tager i stalden i alt slags vejr - og selvom efteråret og mørket kommer, så rider du alligevel ud på tur. Pandelampen er vel opfundet af en grund, ikke?


2. Du kører forbi en lang lige grusvej og tænker som det første, at dét ville være et godt sted at træne tölt.


3. Du bliver edderrasende og smækfornærmet, hvis nogen kalder din islandske hest en pony. Tsk. De skulle bare vide.


4. Stalden ligger i en anden tidszone. Det må hvert fald være den eneste forklaring på, at den der éne time, hvor du lige skulle være sammen med hestene, snildt bliver til fire, før du overhovedet får set dig om.


5. Dit hjem bliver lige så stille fyldt op med nipsting, der er prydet af islandshestemotiver. Først var det bare en lille plakat, så kom der et tæppe i sofaen, så en porcelænsfigur, en julekugle til juletræet og vi kunne blive ved.


6. Du øver dig i smug i islandsk udtale, så du kan lægge tungen i de rette folder og brillere med at udtale selv de sværeste islandske stutterinavne, når du snakker med de andre i stalden.


7. Mudder, snavs, regnvejr, hestehår og støv skræmmer dig ikke. Tværtimod er du selv vildt beskidt, når du kommer hjem fra stalden. Og skal du lige et smut forbi købmanden, inden du kommer hjem, kan du ikke helt forstå, hvorfor folk kigger på dig og rynker næsen. Du lugter jo bare lidt af hest.


8. Ligegyldigt hvor mange heste du har i stalden, så ønsker du dig altid en lille smule en mere. Islandske heste er i sandhed ligesom chips, man kan ikke nøjes med én.


9. Du bruger ALLE dine penge på foder, rideudstyr, stævner, kurser og hestesko. Til gengæld går du selv i de samme støvler, som du har brugt de sidste mange år. Man må jo prioritere.


10. "Det er nemt at ride tölt, du sidder der jo bare" er en sætning, der kan fremkalde en hovedpine hos dig på et splitsekund.


11. Hvis du har en dårlig dag, så tager du i stalden. For du ved, at det altid hjælper på humøret.


12. Du går vintersæsonen i møde med oprejst pande. For du ved, at dine mange uldsweatere med islandske mønstre nok skal sørge for, at du holder varmen.


13. Din kærlighed til hestene overstiger det meste, og du kunne slet ikke forestille dig, hvordan det ville være ikke at ride islandsk hest.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright