En sprudlende isheste-festival for andet år i træk

PRESSEMEDDELELSE fra Icehorse Festival 2019: Icehorse Festival 2019 levede til fulde op til det brag af en succes, som blev sat i søen sidste år.

Steffi Svendsen og Sjóli von Teland fejrer førstepladsen i V1 (Foto: Sascha Nellemose)

I alt 340 heste og ryttere fra 8 forskellige land kom til Icehorse Festival i Herning fra den 4. til 7. april for at nyde 4 dage tæt pakket med konkurrencer i flere forskellige sværhedsgrader.


Det spændende ved Icehorse Festival er, at juniorer, ungryttere og seniorer starter side om side i klasserne og konkurrerer i princippet på lige fod.


Det er mest af hensyn til tidsplanen, siger arrangør Rasmus Møller Jensen, men påpeger samtidig, at det giver de unge noget helt specielt at prøve stemningen på det professionelle plan sammen med deres idoler.


Denne festival er også blevet taget godt imod af publikum. Således var der også i år lige omkring 10.000 gennem tælleapparatet i løbet af dagene og flere hundrede fulgte begivenhederne ude i Europa via ZibraSports livestream.


Undervejs i løbet af Icehorse Festival havde både ryttere og publikum mulighed for at hygge sig i det store handelsområde, hvor mere end 50 forretninger udbød alt fra keramik, hudcremer og fodtøj til et hav af forskelligt hestefoder og udstyr.


Ved Icehorse Festival er der samtidig fri adgang til en lang række foredrag, under overskriften ”DI Talks” arrangeret af Dansk Islandshesteforening.

I år har foredragene blandt andet omhandlet forhold omkring rytterens indvirkning på hesten under ridning, adgang til naturstier i landskabet, Trec, reproduktion og Alrid, altså både noget for baneryttere og naturryttere, for elite- og bredde-ryttere.


Selvom det er først på sæsonen, viste heste og ryttere ved Icehorse Festival 2019 et næsten skræmmende højt niveau allerede nu, og det gjaldt indenfor alle klasser. De unge ryttere er i dag virkelig dygtige og de rider meget talentfulde heste.


Nu er der for alvor lagt niveau for arbejdet frem mod de kommende stævner på banerne herhjemme og mod årets VM i Berlin til august 2019.


Arrangørerne Stine Sandahl, Lone Bertelsen og Rasmus Møller Jensen takker for den store interesse og glæder sig til at byde velkommen i 2020.


Hovedresultaterne fra de fire dage er:


F1 (5-gang):

Vicky Eggertssson (DE) på Gandur vom Sperlinghof

Hans-Christian Löwe (DK) på Eldjárn fra Vivildgård

Anne Frank Andresen (DK) på Vökull fra Leirubakka


V1 (4-gang):

Steffi Svendsen (DK) på Sjóli von Teland

Nils-Christian Larsen (N) på Theyr frá Kolneset

Dennis Hedebo Johansen (DK) på Muni fra Bendstrup


T2 (incl. tølt m. løse tøjler):

Nils-Christian Larsen (N) på Isbjörn vom Schloss Nienover

Julie Christiansen (DK) på Felix fra Blesatödum 1A

Esmee Versteeg (B) på Listi frá Malou


T1:

Johann Runar Skulason (IS) på Finnbogi frá Minni-Reykjum

Nils-Christian Larsen (N) på Garpur fra Højgaarden

Sys Pilegaard (DK) på Abel fra Tyrevoldsdal

Se mere på www.icehorsefestival.com

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright