Fifla elsker Stald Saga

Ved første øjekast er det et helt almindeligt turridningssted for islandske heste. Men sætter du foden indenfor døren, så fornemmer du hurtigt den hjemlige hygge og de åbne arme, der kendetegner Stald Saga.

Udstyret med nye Stald Saga t-shirts var Team Fifla mere end klar til søndags ridetur i Gudumkær Plantage (Foto: Stald Saga)

Da vi sidste år besøgte Charlotte, der sammen med sin mand Svend driver Stald Saga ved Herning for at lave en portrætartikel (Fra tøj til tölt), var det en nærmest undskyldende indehaver, der efter interviewet beklagede mange gange, at hun altså fik middagsgæster og derfor ikke kunne byde os på aftensmad. Trods vores forsikringer om, at det skulle hun da så sandelig heller ikke, så var det lige før, at hun slog knuder på sig selv for at finde en løsning…. For vi kunne da egentlig også godt lige deltage i familiemiddagen, hvis det var. The more the merrier! Det takkede vi dog pænt nej til, for vi skulle jo egentlig også nordpå igen, og ville ikke trænge os på. Til gengæld måtte vi love at kigge forbi til hygge, næste gang vi var i nærheden.


På vej hjem i bilen var vi begge lidt forbløffede over den gæstfrie vært, der nærmest havde inviteret os med til familiefest og med ægthed i stemmen havde beklaget, at der måske ikke helt var mad nok. En sådan åbenhed hører til sjældenhederne, og måske var det netop det store indtryk, Charlotte havde gjort første gang vi mødtes, der fik Stald Saga til at poppe op i vores erindring, da vi for et par uger siden skulle bestille en weekend getaway til Team Fifla og vores heste.

Klar til ridetur hos Stald Saga (Foto: Fifla.dk)

Høhotel deluxe

Hvis vi siger, at det var kombinationen af en periode med et lidt presset program og skuffelsen oven på alle sæsonens aflyste events der gjorde, at vi trængte til at komme lidt ud, så er det nok ikke helt forkert. Heldigvis var vi - helt som ventet - mere end velkomne til at komme og holde hygge- og afslapningsweekend hos Stald Saga. Og så er der ikke langt fra tanke til handling. Vi læssede derfor vores bedste skovtursheste i traileren, fyldte køletasken op med snacks og drinks og satte fredag formiddag kursen mod Herning.


Til daglig fungerer stalden hos Charlotte og Svend som et turridningssted, hvor ryttere i alle aldre kan komme og prøve en guidet tur på islandske heste i den nærliggende Gudumkær Plantage. Ved siden af ridningen driver parret dog også en Bed and Breakfast, der er fint placeret lige midt mellem den etablerede stald og stedets gæstefold. Vi kunne således velankommet hos Stald Saga indlogere os i lækre lokaler med fire separate soveværelser, et stort fællessrum, to badeværelser og et fuldt udstyret køkken med udsigt til vores egne heste, der meget begejstret gik i krig med græsset på den lille lånefold.


Første tur i tölt

Med en vejrudsigt der lovede skybrud over hele landet, var vi en smule skeptiske, da klokken nærmede sig eftermiddag, og vi skulle på weekendens første ridetur. Der var dog stadig ikke optræk til regn, da de resterende ryttere begyndte at dukke op, så stemningen var i top, da vi gik ud for at sadle vores heste op.


Stald Saga tilbyder guidede rideture i Gudumkær Plantage ved Herning (Foto: Fifla.dk)

Med Charlotte i spidsen og en flok ryttere fra en nærliggende storhestestald på Stald Sagas islændere lige bagefter gik turen mod skoven, hvor den snakkesaglige vært skiftevis fortalte om stedet, islænderne og deres gangarter og fornøjede fredagens gæster med deres første tur i tölt. Den ene halvdel af Team Fifla havde en knap så fornøjet hest, der ikke rigtig kender til begrebet “hyggetempo”, men vi tog det som en god træning, og som turen skred frem, blev den fartglade hoppe næsten helt tam og okay med det lidt langsommere begyndervenlige tempo.


5 stjerner til Svends pizzaer

Retur hos Stald Saga og med vores heste tilbage i deres græsekstase på lånefolden blev vi endnu engang mindet om værtsparrets åbne arme og store gæstfrihed. I den fritstående udestue med kig til ridebane og folde blev vi nemlig inviteret på både mimosaer og snacks. Og da det var så hyggeligt, blev vi hængende så længe, at det var ved at være spisetid. Svend tændte fluks op i pizzaovnen, og imponerede Fiflas udsendte med en helt særlig vegetarisk pizza-opskrift, mens han fortalte om både rejser til Italien, livet med hestene på gården og dagens musikvalg på anlægget. Det var hestehygge på højt plan - en helt perfekt fredag aften.

Charlotte og Svend har hunden Mario, som var en stor favorit hos Team Fifla (Foto: Stald Saga)

Hjemlig hygge er populært

Resten af weekenden forløb, som den slags gør bedst. Vores værtinde sørgede for, at morgenmaden og kaffen stod klar til os i køkkenet, når vi vågnede, og var helt klar på skovturshygge med både os, vores heste og sine øvrige gæster. Altså lige ind imellem at hun også skulle køre sønnike til fodboldkamp, hente ny strøelse til hesteboksene, gøre rent, flytte et læskur og handle ind. Det hele dog med et stort smil på læben, og altid klar på en snak.


Hvor man måske skulle tro, at året i år ville have været en smule hårdt for en virksomhed, der lever så meget af turister og rejsende, som Stald Saga gør, så har det faktisk ikke været tilfældet. Trods store aflyste events i Herning i år, så har både Bed and Breakfast-afdelingen og de populære rideture været booket godt op. Sidstnævnte har endda haft mere run på end sædvanligt, for da Corona var på sit højeste og rideskolerne måtte lukke, kunne Charlotte stadig tilbyde ridning under smittesikre forhold på hendes bombesikre og supersøde islændere.

Team Fifla på ridetur i skoven ved Stald Saga (Foto: Stald Saga)

Med alle de hesteevents, der efterhånden findes i Herning, øjnede vi hos Fifla straks en mulighed for at bo rigtig hyggeligt og hjemligt hos Stald Saga, når vi er på tur til både Icehorse Festival, DM, VM, kåringer og deslige. Men det ser det ud til, at vi godt kan skyde en hvid pil efter, for den idé er vi ikke de eneste hestefolk, der har fået, og Stald Sagas Bed and Breakfast er således booket langt ude i fremtiden til de store events. Vi må nøjes med at kigge forbi til en weekendtur i ny og næ, når vi trænger til at koble af.


Skulle du have fået lyst til at trække stikket og selv besøge Charlotte, Svend og alle deres heste, så kan du se meget mere på www.stald-saga.dk


Læs mere om Charlotte og Stald Saga i artiklen "Fra tøj til tölt" lige her.


0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright