Forsamlingsforbud sætter kæp i hjulet for årets første kåring

Der må maksimalt samles 10 personer på kåringspladsen i Herning, hvilket umuliggør weekendens fuldkåringer.

Der bliver ikke kåret rideheste i Herning før tidligst til juni (Foto: Astrid Junker Andersen / Ny Nørrevang)

Med ekstra opmærksomhed på de nuværende gældende restriktioner og en række kreative tiltag for at undgå for store forsamlinger så det ellers ud til, at årets første kåring af islandske heste kunne løbe af stablen - næsten - som planlagt i den kommende weekend.


DI's avlskomité og kåringsudvalg arbejdede med et scenarie, hvor kun fremvisere og enkelte hjælpere ville have adgang til kåringspladsen, der tilmed ville blive inddelt i sektioner, så alle tilstedeværende ville kunne blive fordelt ud over stalde og udendørsarealer i grupper på max 10 personer ad gangen. Desværre viste tiltagene sig ikke at være nok, da det nuværende forsamlingsforbud på maksimalt 10 personer gælder for hele den samlede kåringsplads. Det skriver Dansk Islandshesteforening på islandshest.dk i dag, hvor de samtidig oplyser, at alle fuldkåringer dermed er aflyst.


Ungheste kan bygningsbedømmes

Som et lille plaster på såret er det stadig muligt at afholde bygningsbedømmelser af ungheste, hvor man via en drive-in løsning gør det muligt at overholde myndighedernes restriktioner ved maksimalt at samle 10 personer ad gangen.


Da forsamlingsforbuddet ser ud til at blive hævet fra de nuværende 10 til 50 personer i juni, regner Dansk Islandshesteforening med at kunne gennemføre årets anden kåring d. 18.-21. juni i Herning.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright