Gæðingakeppni i uvante omgivelser

I weekenden inviterer islandshesteklubben ASKA til DRL Gæðingakeppni med vind i håret og bølgeskvulp i ørerne, når stranden i Blokhus bliver omdannet til stævneplads.

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at der ikke er noget skønnere end en ridetur på de danske sandstrande! Det mener Frederikke Kjærgaard Aabo også, der under sin uddannelse til Gæðingakeppni-dommer, havde sadlet hesten op og vendt mulen mod stranden for at tage en ridetur. Det var her, hun fik idéen til at tage utraditionelle midler i brug og afholde et stævne på Blokhus Strand - og islandshesteklubben ASKA var hurtigt med på idéen.


"Jeg forventer, at der bliver god stemning, at folk er med på idéen og at vi får en ny og anderledes stævneoplevelse. Det bliver en super kulisse at ride i!"

fortæller Frederikke forud for weekendens Gæðingakeppni.


Spændende debut

At lave en ny form for stævne har krævet lidt tilpasning hen ad vejen. Den oprindelige idé var at lade ekvipagerne ride på en lang lige bane, men for at kunne bevare sin status som ranglistestævne, var det nødvendigt, at ASKA lavede samme type ovalbane, som der benyttes til DM. Alle forberedelserne er gjort, men en ny slags stævneplads kan måske også gøre lidt vrøvl på dagen. "Jeg kan godt være lidt nervøs for bunden i banen, da det jo er en strand og vi ikke helt ved, hvordan den tager imod så mange heste", udtaler arrangøren Frederikke.


Uanset hvad er vi dog sikre på, at der er lagt op til lidt af en heste-fest på Blokhus Strand. Vejrguderne lover pt. solskin, og udover flot ridning kan tilskuerne se frem til at besøge boder med rideudstyr, brugskunst, mad og drikke. Så tag tæppet eller strandstolen under armen og kom til Gæðingakeppni i Blokhus!

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright