Gudernes hest i Kongens København

Islandske heste på Christiansborg ridebane og Nordatlantens Brygge.

Én gang årligt kan man også møde den islandske hest i Reykjavíks gader. Som her i forbindelse med den internationale “Day of the Icelandic Horse, May 1st.” (Foto: Horses of Iceland)

Søndag d. 21. oktober bliver der mulighed for at opleve et sjældent fænomen i indre by. Hovslag, prust og rækker af islandske heste rider i optog fra Christiansborg Ridebane til Nordatlantens Brygge i anledning af Dansk Islandshesteforenings 50-års jubilæum og Den Islandske Ambassades fejring af 100-året for Islands suverænitet.


Bløde muler på brostenDet hører til sjældenhederne, at islandske heste kan opleves live i en hovedstad. D. 21. oktober kan familier, kendere og ikke-kendere af racen stifte bekendtskab med Nordens egen oprindelige fuldblod – de stærke, robuste tøltere – og blive klogere på dens enorme betydning i århundreder i hjemlandet.


Samarbejdspartnerne Dansk IslandshesteforeningIslands Ambassade i København, Nordatlantens BryggeHorses of Iceland og Dansk-Islandsk Samfund er gået sammen om at skabe det kulturelle fremstød midt i Københavns stemningsfulde og historiske havneområde. 

Takket være en stor imødekommenhed fra Den Kongelige Stald-Etat kommer Christiansborg Ridebane i spil. Staldmester Niels Randløv har tilbudt Dansk Islandshesteforening og Den Islandske Ambassade i København sin assistance: 

-Naturligvis åbner vi gerne vores faciliteter, så Dansk Islandshesteforening, Den Islandske Ambassade og de øvrige samarbejdspartnere får muligheden for en fantastisk start i herlige omgivelser på en festlig dag, siger Niels Randløv. Det sætter samtidig yderligere kolorit på vores i forvejen spændende hverdag i De kongelige Stalde.


Islandske hands-on oplevelser for alle sanser”Islandske heste i byen” d. 21. oktober på Nordatlantens Brygge vil åbne en verden af islandsk kultur og historie for alle sanser med hesten som omdrejningspunkt.

Islands minister for nordisk samarbejde, Sigurður Ingi Jóhannsson, ankommer på Nordatlantens brygge til hest med formand for Dansk Islandshesteforening Mie Trolle. Her vil de bl.a. blive modtaget af Minister for Nordisk Samarbejde Eva Kjer Hansen. Herefter er hele familien velkommen til at klappe hestene og tage del i de mange aktiviteter, der alle hylder islandsk kultur.


Både kendere og ikke-kendere af den islandske hest vil bl.a. kunne opleve islandsk korsang, få islandske smagsoplevelser, se kunsthåndværk og få tilbud fra diverse køb- og salgsboder, lytte til et omfattende udbud af drop-in foredrag om hestens betydning i avlen i hjemlandet, dens særlige kendetegn, udbredelse og anvendelse i Danmark og dens historiske betydning.


Der vil også være tegne- og 3D-oplevelser for alle aldre - næsten som at være der selv i Islands uendelig smukke natur! Desuden får en heldig vinder muligheden for at gå hjem med en rejse med Icelandair til hestenes eget land!


Find et detaljeret program på www.50aar.islandshest.dk og www.fullveldi1918.is

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright