Happy heste-valentine's!

Mens resten af verden svælger i blomster, chokolade og hjerter her på den 14. februar, så fejrer vi kærligheden og valentinsdag på en helt anden måde. Her på Fifla fokuserer vi nemlig på de hingste, som du - på din hoppes vegne - kan forelske dig i denne sæson.

I morgen er der kun en uge til, at vi valfarter til Odense for at overvære World Toelt 2019. Udover sportskonkurrencen bliver vi traditionen tro også forkælet med et førsteklasses hingsteshow. Og hvis ikke på kærlighedens dag, hvornår skulle vi så give dig en forsmag på nogle af de lækre hingste, som deltager i showet i næste weekend? Hvem af dem skal være din hoppes valentine?


Vìtus fra Nøddegården - DK2012100371

Vitus fra Nøddegården (Foto: Stald Sepi v. Sys Pilegaard)

Vítus er en 7-års hingst kåret i 1. Klasse. Han er kåret med 8.50 total, hvoraf 8.62 for rid og 8.31 for byg. Delkaraktererne lyder på 9 for tölt, galop, vilje og sind samt form under rytter.

Han er efter Andvari frá Ey-sønnen Óðinn frá Ásmúla og moren Lilja frá Árbakka.

Vítus er en stor og velproportioneret hingst og hos Stald Sepi glæder de sig til at se, hvad han kan vise i fremtiden.


Sys Pilegaard og Sigurður Óli Kristinsson fra Stald Sepi træner deres heste sammen, så de har endnu ikke besluttet hvilken rytter, der skal vise Vítus til World Toelts store hingsteshow.


Kontakt Stald Sepi for flere informationer om Vítus fra Nøddegården på mail info@staldsepi.dkBikar frá Ytra-Vallholti - IS2011157592

Bikar frá Ytra-Vallholti (Foto: Neddens Tierfotografie)

Bikar er en tysk-ejet hingst med super bevægelser. Han har ekstremt store gangarter og et helt særligt udtryk, når han bevæger sig. Dernæst har han det bedste sind, man kan forestille sig.


Han er kåret som 5-årig med 9 for trav og form under rytter. Til World Toelts hingsteshow fremvises han af rytter Lena Maxheimer.


Kontakt Lena Maxheimer for flere informationer om Bikar frá Ytra-Vallholti på mail lena@bicom-online.deByr frá Strandarhjáleigu - IS2012184883

Byr frá Strandarhjáleigu (Foto: Claudia Achilles)

Som 5-års scorede Byr allerede højt på karakterskalaen i hans første kåring med både en smuk bygning og hans meget balancerede gangarter i ridningen (8.21). Det fulgte han op på ved at blive Tysklands højst ratede unge hingst i 2018, hvor han vandt futurity guldmedaljen ved det Tyske Mesterskab i femgang med en score på 7.70 på ovalbanen.


Byr kombinerer en fremragende stamtavle (Sjóður: 8.24 + 9.00 = 8.70, Bylgja: 8.40 + 8.70 = 8.58) med meget energiske, dog smidige og bløde gangarter samt et fantastisk sind. Alle er det kvaliteter, man bør vægte højt i avlen, men som også gør ham til en hest, som alle kan ride. De tyske ejere af Byr glæder sig til at præsentere ham for hans første internationale publikum til World Toelt i Odense, hvor han fremvises af ejer og rytter Lisa Drath.


F: IS2007186104 - Sjóður frá Kirkjubæ FF: IS1997186183 - Sær frá Bakkakoti FM: IS2002286105 - Þyrnirós frá Kirkjubæ M: IS2002284890 - Bylgja frá Strandarhjáleigu MF: IS1986186055 - Orri frá Þúfu MM: IS1987284990 - Björk frá Hvolsvelli

Kontakt Lisa Drath for flere informationer om Byr frá Strandarhjáleigu på mail lisa@drath.deFrami fra Arnarholl - DK2011100931

Frami fra Arnarholl (Foto: Sofie Lahtinen, Töltaren)

Frami fra Arnarholl er femgænger og kåret med 8.58 for rideegenskaber. Blandt andet har han både 9 for tölt og sind.


Han er en meget alsidig hingst og har allerede vundet to A-flok og to gange tölt til konkurrencer. Hans største fordel er den smidighed som han har - og altid har haft helt fra en ung alder. Til World Toelt bliver han fremvist af rytter og ejer Luther Gudmundsson.


Kontakt Luther Gudmundsson for flere informationer om Frami fra Arnarholl på mail Luthergudm@gmail.comGígur frá Strandarhöfði - IS2001184712

Gígur frá Strandarhöfði (Foto: Yggdrasil Islandsheste)

Gígur er en lækker femgænger med en stærk og hurtig pas og rigtig god tølt. Til foråret fremstilles han igen til kåring, da den eksisterende langt fra afspejler ham korrekt. Derefter er han klar til at tage imod hopper hos Yggdrasil Islandsheste i Tørring.


Signe Kjær og Elias Árnason fra Yggdrasil Islandsheste ejer Gígur i fællesskab. Til daglig er han Signes ridehest, men til World Toelt er det Elias, der fremviser ham.


Kontakt Yggdrasil Islandsheste for flere informationer om Gígur fra Strandarhöfði på mail yggdrasil.islandsheste@gmail.comAron fra Møllegaard - DK2010100819

Aron fra Møllegaard (Foto: Andreas Hejndorf / Møllegaard Islandsheste)

Aron fra Møllegaard er født i 2010 og er efter Fláki f. Blesastödum og Isafold f. Toftum. Han er avlet af Jan Horndrup Hansen og Karin Rahbek Jensen fra Møllegaard Islandsheste, som også er de nuværende ejere.


I 2016 vandt Aron hingsteshowet for femgængere ved World Toelt. Senest har Jan og Aron været på det danske landshold, hvor de konkurrerede ved Nordisk Mesterskab i GDA i Sverige i 2018. Her endte de på en 3. plads i B-finalen. Til World Toelt i næste uge er det selvfølgelig også Jan Horndrup Hansen, der kommer til at sidde på ryggen af Aron.


Aron tager imod hopper hele sæsonen hos Møllegard Islandsheste i Aarhus.


Kontakt Møllegaard Islandsheste for flere informationer om Aron fra Møllegaard på mail mollegaardislandsheste@gmail.com


2 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright