Hedeland skal huse DM 2020

Når danmarksmestrene i Sport og Gæðingakeppni skal findes til sommer, bliver det ikke i Herning som sædvanligt, men derimod på Islandshestecentret Hedeland.

Næste år skal der uddeles medaljer på Hedeland, når DM i Sport og Gæðingakeppni løber af stablen (Arkivfoto: Fifla.dk)

Med en lille pause fra hinanden i 2019 samles danmarksmesterskaberne i Sport og Gæðingakeppni atter under ét fælles arrangement i 2020. Dog bliver det hele alligevel ikke helt, som det plejer. Næste år skal du skrive "Hedehusene" i stedet for "Herning" på din GPS, når du sætter kursen mod de danske mesterskaber - DM skal nemlig afholdes på Hedeland.


Luft i økonomien - og flere parkeringspladser

Hedeland er dog ikke helt nye spillere på banen, når det kommer til afholdelse af de store stævner. I år var islandshestecentret værter ved de danske mesterskaber i Gæðingakeppni, mens sidste DM i Sport, der blev afholdt på adressen, var helt tilbage i 2012.


DI's hjemmeside begrunder Sportskomitéen valget om at flytte DM til Sjælland med, at det rent økonomisk er en lidt lettere post at leje Hedeland fremfor Landsskuepladsen i Herning. Nyheden har dog fået en lidt blandet modtagelse blandt ryttere og tilskuere, der har sat spørgsmålstegn ved, om faciliteterne kan bære så stort et arrangement.


Formand for Sportskomitéen Stine Weinreich forsikrer dog om, at netop frygten for pladsmangel har været med i overvejelserne, inden den endelige beslutning blev taget. Hun udtaler til Fifla.dk, at der bliver indlejet yderligere jord til parkering og bokse, samtidig med at kravene er skærpede for at nå et deltagerantal, som er acceptabelt på Hedeland.


I 2021, når Danmark har VM-værtsskabet, vil DM igen blive afholdt i Herning.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright