Køb din næste islænder på Isfaxi

Isfaxi er en platform til køb og salg af islandske heste. Det er nemt og gratis at bruge. Og så er det - modsat på Facebook - helt lovligt.

Reklame for Isfaxi.dk
Isfaxi er en dansk platform til køb og salg af islandske heste (Foto: Isfaxi.dk)

Lige siden Facebook lancerede salgsgrupper og Marketplace, er det sociale medie rykket ind på en klar førsteplads, når det gælder vores favoritplatforme til køb og salg. Og vi må da også indrømme, at det er nemt at sælge sine brugte ting netop der. Men når det kommer til heste, har det dog vist sig, at det ikke længere er helt så smart.


Dyregrupper lukker på stribe

I 2016 ændrede Facebook sine retningslinjer for køb og salg. De indførte et forbud mod handel med levende dyr som kæledyr, kvæg og heste, mens også dyrenes skind og pels nu er bandlyst på handelsplatformen. I de første par år mærkede vi ikke det helt store til de nye regler, men på det seneste har techgiganten vist tænder og lukket dyregrupper med titusinder af medlemmer på baggrund af ulovlig handel.


Lukningerne har ikke kun ramt de grupper, der udelukkende omhandler køb og salg, men også store grupper, der er blevet benyttet til vidensdeling og debat. Det har skabt en reel frygt i islænderkredse for, at eksempelvis den meget benyttede gruppe Joras kunne være i fare for at blive deaktiveret.


Gratis annoncer på Isfaxi

Mange af de danske islændergrupper på Facebook har taget deres forbehold og ændret navne samt beskrivelser, så det fremgår, at der er tale om salg af rideudstyr og altså ikke dyr. Men hvor skal vi så gå hen, når vi skal købe og sælge heste på nettet? Kathrine Roehr Bengtsen har et godt bud. For hun er nemlig ophavskvinde til online-platformen Isfaxi, der er skabt til formålet.


"Jeg syntes, at der manglede en god side til køb og salg af islandske heste. De fleste var begyndt at bruge Facebook - hvilket jo er fint - men der er mange der ikke er på Facebook, man kan ikke søge, ens annonce forsvinder hurtigt væk og så er det tilmeld ulovligt."


På Isfaxi er det muligt at filtrere sine søgekriterier, så man kan søge i en bestemt region, på en bestemt pris, hestetype og alder.


"Der er også for nyligt oprettet mulighed for at lave hingsteannoncer. På sigt bliver der mulighed for, at man kan se, hvor mange klik der har været på ens annonce og måske en kortvisning. Derudover påtænker vi her i efteråret at få lavet en funktion til at lave stutteriprofiler. Således kan stutterier, træningsstalde og lignende lave deres egen profil. Hertil kan man så lidt nemmere finde de forskellige salgsstalde, læse om hestene og se hvilke heste, der er til salg ét samlet sted."


Indtil videre er Isfaxi et dansk handelsværktøj, men gruppen bag salgsplatformen mener sagtens, at der på sigt vil kunne udvides.


"Vi håber selvfølgelig på, at siden kan blive global, så man fx, hvis man er på besøg i Sverige, nemt kan finde ud af, hvilke stutterier der er. Som det er nu, skal man søge alle mulige steder, hvis man leder efter hest i udlandet. Og så får man nok alligevel kun et lille udsnit af, hvad der egentlig er til salg. Den proces håber vi at kunne gøre nemmere med Isfaxi."


Snyd Facebook og del alligevel

Der er ingen tvivl om, at Isfaxi er et smart, nyt tilbud. Men der er dog også en del brugere, der er lidt skeptiske for at flytte sine salgsannoncer væk fra de sociale medier og det store netværk, som de indeholder. Alt det har folkene bag Isfaxi selvfølgelig tænkt på.


Annoncer oprettet på Isfaxi kan nemlig nemt og hurtigt deles på Facebook. Og sælger man dyr på netop den måde - altså ved at oprette en ekstern annonce og blot linke til den på sin Facebookprofil eller i en gruppe - så er det faktisk helt lovligt og helt OK.


Opret din næste salgshest og se hvad der allerede er til salg på Isfaxi.dk

1 kommentar