Kom til årets største hestefest!

Teamet bag Icehorse Festival glæder sig til endnu engang at åbne dørene til verdens største indendørs world ranking stævne for islandske heste.

Stine Sandahl, Lone Bertelsen og Rasmus Møller Jensen glæder sig til at byde ryttere, publikum og udstillere velkommen til Icehorse Festival vol. 2 (Foto: Sofie Lahtinen, Töltaren)

Der er ingen tvivl om, at Stine Sandahl, Lone Bertelsen og Rasmus Møller Jensen har fat i noget af det helt rigtige. Tilbage i april imponerede trioen bag Icehorse Festival med et imponerende hesteevent, der efterfølgende er blevet kaldt "fremtiden indenfor islandshestesporten". Til foråret fylder de endnu engang Messecenter Herning med töltende superstjerner, shopping i særklasse og lærerige foredrag, når årets største og hyggeligste hestefest vender tilbage.


Ryttertilmeldingen åbner på lørdag d. 1. december

Når festivalen løber af stablen kan vi endnu engang se frem til fire dage spækket med god ridning, hvor ekvipager fra ind- og udland stiller til start i både sport A- og B-klasser i firgang, femgang og tölt. Det er vigtigt for arrangørgruppen at holde konceptet langtidsholdbart og ikke mindst tilgængeligt fortæller presse- og kommunikationsansvarlig Stine Sandahl.


"Icehorse Festival er både et bredde- og eliteevent. Vi har nogle dygtige ryttere, men der er også et helt vækstlag, der skal have lov at komme frem."


Og rytteropbakningen til festivalen er da heller ikke til at tage fejl af. Der er en kæmpe interesse for at få lov at entrere ovalbanen i Herning. Sidste år blev A-klasserne fyldt op på under en time, da der blev åbnet for tilmeldinger og Stine spår, at det kommer til at gå lige så hurtigt i år.


"De internationale ryttere har også fået øjnene op for Icehorse Festival, og vi har mærket en særlig interesse fra tyskerne og islændingene. Så man skal holde sig klar ved tasterne på Sporti, når tilmeldingen åbner på lørdag."


Nyheder i 2019

Selvom det var den allerførste af sin slags, så blev Icehorse Festival 2018 gennemført uden startvanskeligheder. Derfor vil vi heller ikke se de store forandringer i konceptet, når vi rammer april, bortset lige fra et par spændende nyheder.


"Det hele kørte egentlig på skinner sidste år. Der er selvfølgelig altid ting, man kan skrue på, så vi prøver at optimere det hele. Men ellers glæder vi os til at åbne op for en helt ny unghesteklasse - Futurity-klassen: Icehorse Festival Young Stars - hvor vi håber at se nogle helt nye talenter. Derudover har vi lidt mere udstilling end sidste år og så en række hemmeligheder, som vi først løfter sløret for i løbet af festivalen."


Ingen festival uden fest

Icehorse Festival er et stort og topprofessionelt anlagt stævne, men vi kommer altså ikke udenom, at der også skal være plads til masser af hygge og feststemning i løbet af de fire dage i islændernes tegn. Særligt lørdag aften, hvor programmet byder på Icehorse Festival Young Stars og Hingsteshow, bliver der skruet op for underholdningsværdien. Og så har Stine, Lone og Rasmus faktisk endnu en nyhed i ærmet, for hvis man laver en festival, så er man næsten også nødt til at lave en fest.


"Vi prøver på at se, om vi ikke kan lave en hyggelig aften for ryttere og publikum, så der kommer en fest. Det bliver ikke med spisning, men vi åbner Icehorse Baren, så folk kan hygge sig."


Knap halvdelen af billetterne er allerede solgt og næsten hele udstillerområdet er fyldt. Nu mangler blot nogle tilmeldte ekvipager, så teamet bag festivalen kan få nørklet de sidste forberedelser på plads. Det er hårdt arbejde, men det er også sjovt, forsikrer Stine Sandahl.


"Vi glæder os mega meget over, at folk har lyst til at komme. Vi fik lagt en god grobund for eventet sidste år, og det er fedt at arbejde videre med det. Nu skal det hele shine!"


Icehorse Festival afholdes i MCH Messecenter Herning fra d. 4. - 7. april 2019. Køb billetter på https://www.sporti.dk/ticket.php?e=77.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright