Kom til DM i Alrid 2018

Opdateret: 5. sept. 2018

Der bliver hverken sparet på hestekræfterne eller rideteknikken, når Danmarks bedste Alrid-ryttere sætter hinanden stævne til DM i Alrid d. 8. og 9. september.

Fuld fart igennem terrænet til DM i Alrid (Foto: Anna Noer)

Stævnedisciplinen Alrid er - trods navnet - ikke for alle. En Alrid-ekvipage skal nemlig både vise ALsidighed og RIDelighed i både terræn og på bane. Og det er faktisk slet ikke så lidt, der kræves af en Alrid-hest. For udover at skulle beherske fire gangarter, hvoraf den ene skal være tölt, så bedømmes den enkelte hest på, i hvor høj grad den er pålidelig, villig, samarbejdsvillig, modig, stærk, udholdende og robust.


Alsidigheden i højsædet

Som arbejdshest i Island har der altid været stillet store krav til den islandske hest. Med ynde og lethed har den skulle bære sin rytter over lange afstande gennem selv det vanskeligste terræn. Og det er nogle af de egenskaber ved islandshesten, som også bliver dyrket i Alrid, hvor der lægges vægt på de fem specialer: udholdenhed, terrænlydighed, lydighed, gangarter og hurtighed. Før hesten kan kaldes alsidig og dermed blive danmarksmester, skal samtlige fem specialer være til stede i et vist omfang - så vi kan roligt se frem til at overvære en række spændende ekvipager weekenden igennem!


Gratis for publikum

Danmarksmesterskaberne i Alrid skydes i gang lørdag d. 8. september hos Langtved Isheste i Nordjylland, hvor de første ryttere sendes afsted kl. 11:00. Der er gratis adgang for publikum, så tag blot hestevennerne under armen og kig forbi til en weekend fyldt med masser af god ridning.

2 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright