Let's crack the ice together!

Om små tre uger åbner dørene til den største Istølt Wintermatch, der nogensinde er afholdt i Frederikshavn. Og arrangør Jan Michael Madsen er mere end klar til at byde velkommen til vinterfest i Iscenter Nord.

Arrangørerne Jan Michael Madsen og Siggi Oskarsson var med på sidelinjen, da de første ryttere testede isen i Frederikshavn Isarena. Lørdag d. 2. februar går det for alvor løs! (Foto: Fifla.dk)

Istølt-arrangør Jan Michael Madsen havde fundet det helt store smil frem, da Iscenter Nord åbnede hallen i Frederikshavn for at lade de første ryttere testride isen forud for årets store Wintermatch d. 2. februar. Og der var da også alt mulig grund til at være glad, for med en ryttertilslutning udover det sædvanlige og et rekordstort billetsalg står det helt klart, at Istølt i Frederikshavn vender tilbage fra sidste års pause med bravour!


"Det er godt at være tilbage! Det var jo slet ikke sjovt sidste år, da vi rundede nytår og kom ind i januar måned. Og der så slet ikke var noget på vej. Det var lidt uvant, for der har faktisk været Istølt i Frederikshavn i rigtig mange år. Sidste år havde været den 10. udgave. Men det blev det så ikke, fordi vi jo sprang over."


Og noget kunne da også tyde på, at det ikke kun er arrangørerne, der har glædet sig til at være tilbage. For interessen fra både ryttere og publikum har været helt enorm, siden det i efteråret blev kendt, at der igen skulle töltes på isen i Nordjylland.


Vinterfest, show og masser af sjov

Tilskuerpladserne i Iscenter Nord bliver fyldt med intet mindre end 1800 publikummer d. 2. februar. Og ifølge Jan Michael Madsen er det helt fænomenalt, for det er faktisk det største antal publikummer til en Istølt i Frederikshavn nogensinde.


"Og på ryttersiden er sket det samme! Istølt er jo sådan lidt specielt, for vi har jo både en konkurrence, en vinterfest og et show for sjov, så vi har altid skulle lægge et stort arbejde i at få dygtige ekvipager til at melde til. Men i år har der været en kæmpe stor interesse for at komme til at ride på isen. Så niveauet bliver meget højt den her gang og det er helt fantastisk!"


Back to the basics... og plads til lidt nyt

I år kan vi se frem til at se både firgang, femgang og istølt, men sådan har det ikke altid været. De sidste par gange har fir- og femgang nemlig været slået sammen i én klasse, der gik under navnet Icekeppni Special. Men den store rytterinteresse har givet mulighed for at skifte tilbage igen.


"Vi vender tilbage tilbage til det, som vi startede med oprindeligt. Og det betyder, at programmet afviklingsmæssigt får en lidt anden form end vi er vant til. Før havde vi også det, som vi kaldte en landskamp, hvor vi så en ekvipage fra de fem nordiske lande. Det gør vi ikke i år. Der kommer noget andet. Noget helt nyt, som vi ikke har lavet før."


Hvad det er for en nyhed, vi kommer til at opleve i år, vil den hemmelighedsfulde arrangør ikke helt ud med endnu. Så vi må væbne os med tålmodighed. Men én ting vil han godt love os:


"I år kommer vi til at se heste på isen, hvor det er få gange i istølts historie, at vi har set heste i det niveau. Det bliver mega fedt!"


Istølt afholdes i Iscenter Nord i Frederikshavn lørdag d. 2. februar. Alle siddepladser er udsolgt, men du kan erhverve dig en ståpladsbillet til en god pris på Istoelt.dk

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright