Mød alrid-debutanten Cecilie Eilstrup

Ungrytteren og hoppen Vepja fra Skyttegården stiller til start ved årets DM i Alrid, som løber af stablen d. 8. - 9. september.

Cecilie Eilstrup og Vepja fra Skyttegården (Foto: Privat)

Til daglig studerer den 19-årige ungrytter Cecilie Eilstrup på VIA University College i Horsens for at blive forsyningsingeniør. Men i næste weekend sættes dagligdagen på pause, når hun sammen med sin egen hoppe Vepja fra Skyttegården drager mod Langtved Isheste i Nordjylland for at deltage i sit allerførste Alrid-stævne.


"Jeg skal ride på Vepja fra Skyttegården, som jeg har haft siden hun var 7 måneder. Jeg har selv tilredet og trænet Vepja til hvad vi kan i dag. Hun har super nemt ved skridt, trav og galop, men som 5-gænger har det været svært at få tölten helt ren. Så det er trænet meget!" fortæller Cecilie, der glæder sig til stævnet, men som også er spændt på, hvordan Vepja tager oplevelsen.


"Hun har en meget stor personlighed og er ikke altid lige nem at have med i byen. Men jeg håber, at hun holder hovedet i ro og tager det hele pænt. Desværre er Vepja heller ikke altid så nem at have med ude, når der er andre, så jeg er meget spændt på, hvordan det kommer til at gå med så mange heste omkring os."



Udfordringerne er det fedeste!

På spørgsmålet om hvad der egentlig er det allerfedeste ved Alrid, er Cecilie ikke i tvivl om, at det er udfordringerne i både terrænet og på banerne. Interessen for action til trods har den unge rytter dog også prioriteret at træne en masse grunddressur.


"Vepjas stærke sider er helt klart hendes sind og vilje til at fortsætte, selvom det bliver hårdt under udholdenhed og terræn om lørdagen. Om søndagen er hendes stærke sider helt klart, at jeg har lagt så meget på grunddressuren. Vores svage sider er dog, at vi jo ikke har været så meget ude, og at hun derfor hurtigt kan blive distraheret. Og så skal vi lige finde tölten om søndagen."


Fødselsdagshygge og forhåbentligt gode oplevelser

Lørdag til DM i Alrid bliver en festlig dag for Cecilie Eilstrup, for udover at skulle ud og ride i terrænet, så fylder hun faktisk 20 år og glæder sig til at fejre dagen sammen med de andre deltagere. Fødselsdagsgaven fra Vepja bliver forhåbentligt en god oplevelse og et godt, fornuftigt ridt.


"Vepja og jeg har kun redet to stævner, hvor vi har startet GDY til 7.27, hvilket var en total fiasko, da hun spændte op og låste. Men vi har den 25. august startet 4.2 til 4.83, T.7 til 4.5 og PP.1 med to fine gennemløb. Derudover har vi også været på det fynske dyrskue og har redet mindre springstævner. Men jeg er helt sikkert mest stolt over vores 4.2 og T.7, fordi hun blev ved mig og hørte efter."


Det samme håber Cecilie, gør sig gældende, når den debuterende ekvipage altså skal prøve kræfter med Alrid om en uges tid. Målsætningen for stævnet er nemlig, at Vepja opfører sig pænt og at de sammen får en god erfaring med sig hjem i baggagen:


"Selvfølgelig vil jeg da gerne vinde, men jeg skal ride AL1 og jeg har ikke deltaget i Alrid før, så jeg har valgt at sætte mine forventninger meget lavt for ikke at blive skuffet. Jeg har dog, som ved alle andre konkurrencer, en forhåbning om, at vi rider pænt igennem begge dage uden at flippe eller have unødige udfordringer".

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright