Ny stævnestruktur i 2019

Dansk Islandshesteforening har varslet ændringer for næste års stævnesæson. Det betyder, at der blandt andet ikke vil blive afholdt udtagelsesstævner i 2019.

Kristian Tofte Ambo, Stina Larsen og Hans-Christian Løwe kunne i sommer tage hjem fra DM med både medaljer og landsholdspladser i bagagen. Næste år bliver vejen mod landsholdet anderledes (Foto: Fifla.dk)

Går du med en spirende landsholdsrytter i maven, så kan du allerede nu begynde at planlægge din stævnekalender for 2019. Næste år vil udtagelseskomitéen nemlig være til stede ved tre nationale WRL stævner, ét udenlandsk WRL stævne samt til DM. Det skriver Dansk Islandshesteforening på deres hjemmeside.


Der vil ikke blive afholdt udtagelsesstævner, men der vil i stedet blive stillet krav om, at de ryttere der ønsker at komme i betragtning til det danske landshold skal deltage i DM 2019 og derudover to af følgende stævner:


- Thors Bededagsstævne (17. - 19. maj)

- Margaretehof v. Everöd (23. - 26. maj)

- Tvisturs Pinsestævne (7. - 9. juni)

- Sankt Hans Stævne i Svendborg (21. - 23. juni)


DM splittes i to

Også danmarksmesterskaberne bliver berørt af ændringer i 2019. Sportskomitéen har meldt ud, at DM i Sport og Gæðingakeppni deles op i to forskellige stævner. Med lokalklubberne Thor og Faxi som medarrangører vil Hedeland danne rammen om DM i Gæðingakeppni, mens Herning igen bliver vært ved DM i Sport. I et forsøg på at samle bredden og eliten er det planen, at sidstnævnte skal udvides og kombineres med et udbud af landsstævneklasser.


Denne opdeling er kun gældende i 2019, som jo er et VM-år. I 2020 afholdes DM i Sport og Gæðingakeppni igen samlet.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright