På med sadeltasken og afsted til Als

Skove, kyststrækninger, fine badestrande og en 100 km. lang riderute. Det varierede landsskab på Als udgør perfekte omgivelser for en forlænget weekend på hesteryg.

Als rundt på hesteryg (Foto: Bente Thomsen)

Det var et rent tilfælde, at de fire garvede islænderryttere Berit Kjær, Ulla Ortved, Bente Thomsen og Sofie Olesen endte med at bruge dagene omkring Sankt Hans på hesteryg på Als. De kendte nemlig ikke som sådan til den lange, naturskønne riderute som findes der, men besluttede sig for at prøve turen, da muligheden for at komme afsted bød sig. Og det viste sig da også at være en rigtig god idé, for ryttergruppen mener faktisk, at turen er en af de bedste, de har været på.


De fire ryttere fik et indtryk af, at der desværre ikke er så mange, der kender til og benytter ruten. Så til inspiration har de været så søde at skrive en lille rejseberetning, som vi har fået lov til at dele med jer her på Fifla.dk:


Rejsedagbog dag 1: Kyst og skov

“Vi startede ud fra Fynshav, hvor trailerne blev parkeret, og vi fangede rideruten, som går langs kysten inde i Nørreskoven, der eftersigende er Danmarks længste bøgeskov. Det var en meget smuk tur med gode skovveje, der gik gennem den flotte natur dybt inde i skoven. Vi holdt et lille hvil ved Fladbæk (ca. halvvejs på vores første strækning), og fortsatte turen mod Høhotel Havnbjergskov. Her var en fin shelter i en lille lysning i skoven med udsigt til havet og en dejlig fold til hestene. René og familien, der står for høhotellet, var meget flinke og hjælpsomme - og hjalp endda os trætte ryttere med at finde aftensmad og indkøbsmuligheder."


Turen var ca. 20 km.


Naturen på Als er perfekt til rideture (Foto: Bente Thomsen)

Rejsedagbog dag 2: Champagnegalop

“Med retning mod endestation i Holm hos Steen på Høhotel Sandvejgaard, startede vi ud med at ride langs rideruten. Men da vi nåede til Nordborg, skiftede vejret, og vi besluttede at ride direkte til Holm og tage en eftermiddagstur, hvis vejret blev til det. Det blev det heldigvis, og Steen fulgte os på en skøn tur til vandet, hvor vi både fik champagnegalop i vandkanten og fandt (næsten) modne moreller. Det var helt fantastisk.

Holm ligger et stenkast fra Dyvig, så aftensmaden blev indtaget på badehotellet i lidt andre rammer end dagen forinden."


Turen var ca. 10 + 7km.


På høhotel på Als (Foto: Sofie Olesen)

Dag 3: En afstikker fra ruten

“På tredjedagen skulle vi til Svenstrup, og havde besluttet at tage en afstikker fra rideruten for ikke at gøre turen alt for lang. Derfor red vi direkte fra smukke Oldenor ned mod Lusig skov gennem små hyggelige byer og flot natur. Vi holdt en god pause ved Høhotellet i Lusig og fortsatte mod Sandvig, hvor Linda og hendes hest kom os badende i møde. Vi skulle overnatte hos hende og hendes mand på Marons B&B, og hun guidede os på en skøn tur mod destinationen ad skønne markveje."


Turen endte med ca. 24 km - weekendens længste strækning.


På hesteryg gennem det danske sommerland (Foto: Sofie Olesen)

Dag 4: Soppetur og bagende solskinsvejr

“Sidste dag skulle vi tilbage til Fynshav og tilbage gennem Nørreskoven. Vi startede ud med en soppetur ved Karlsminde på en lækker sandstrand, og red ad markveje tilbage til Fladbæk, hvor vi holdt middagspause. På sidste strækning mod trailerne var vi glade for at være inde i skoven, hvor temperaturen var udholdelig for hestene i det bagende solskinsvejr."


Sidste tur var ca. 20 km.


En tur der varmt kan anbefales!

“Vi er helt overvældende over Alsingenes velkommen- og hjælpsomhed. Alle vores bekymringer omkring at skaffe vand til hestene, indkøb og deslige blev gjort til skamme. Vi havde en helt fantastisk tur, hvor vi endte med at ride ca. 80+ km. Ruten er godt afmærket, så faktisk havde vi kun en meget lille (selvforskyldt) svipser fra den planlagte rute, hvor vi lige måtte vende om. Når man søger, er der masser af god information at hente omkring ruten. Vi havde fire dage og planlagde en rute, der passede med det. Vi vil klart anbefale at man ‘investerer’ i bogen omkring rideruten, for der er både gode beskrivelser og informationer at hente. Men prøv det, det er virkelig en fantastisk tur!”


Rejseberetningen er skrevet og venligst udlånt af Sofie Olesen.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright