Powerpas og dansende tøltere

Tempo, takt og konkurrencer i gangarter ved DM for islandske heste i Herning.

Charlotte Cook og Sæla frá Þóreyjarnúpi (Foto: Christine Røntved Fisker)

Den 12.-15. juli afholdes DM for Islandske heste på Landsskuepladsen i Herning. Det er Dansk Islandshesteforening og Rideklubben Tvistur, der indbyder ryttere og publikum til årets højdepunkt for islandshesteelskere.


Årets danmarksmestre i kategorierne ’Sport’ og den knapt så mundrette ’Gæðingakeppni’ skal findes. I sportskonkurrencerne bedømmes helheden af hest og rytter, mens der i Gæðingakeppni skal findes den bedste gæðingur: Gangeren, der med gejst og power blæser tilskuere og dommere bagover!


Publikum kan se frem til nogle spændende dage med mulighed for at komme tæt på de bedste sportsekvipager i landet. Op mod 270 ekvipager forventes at stille til start. Der skal konkurreres om titlerne i både tølt og pasdicipliner. Søndag d. 15. juli afsløres det, hvilke heste og ryttere, der skal repræsentere Danmark ved de nordiske mesterskaber i Sverige til august.


En arbejdsom race

Islandske heste er efterkommere af de heste, vikingerne havde med sig, da de bosatte sig på Island i det niende og tiende århundrede. Det barske klima på Island formede gennem tiderne hesten til en kompakt, nøjsom og hårdfør race. Såvel på Island som i resten af Europa har den islandske hest primært været anvendt som arbejdshest. Nutidens islandske heste er kendt over hele verden for sin alsidighed, sit behagelige sind og som en pålidelig, arbejdsom og samarbejdsvillig ridehest for hele familien.


Dansk Islandshesteforening, som i år kan fejre 50 års jubilæum, er en landsdækkende forening, der samler mennesker med interesse og passion for den islandske hest. Formålet er at udbrede kendskabet til og anvendelsen af den originale renracede islandske hest. Dansk Islandshesteforening arbejder for at skabe optimale rammer for alle typer islandshesteryttere, og er bl.a. ansvarlig for uddannelse af instruktører, trænere, kringsdommere og konkurrencedommere efter internationale regler. Desuden arbejder foreningen politisk for bedre adgang for ryttere og heste til naturen. Dansk Islandshesteforening driver også eget stambogskontor, der varetager stambogsføring af hestene.


DM for Islandske Heste, Landsskuepladsen, MCH Messecenter Herning, d. 12.-15. juni. Entrébilletter købes på Sporti.dk søg under hestesport.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright