Rasmus Møller Jensen: "Konkurrencen bliver sværere for hvert år, der går"

Som fast inventar på stævnebanerne de sidste mange år har den professionelle rytter fra Nordjylland oplevet udviklingen i sporten fra tætteste hold.

Rasmus Møller Jensen er glad for den øgede konkurrence (Foto: Line Krogh Jensen)

Rasmus Møller Jensen havde hestene Garpur frá Kjarri og Vaki frá Auðsholtshjáleigu med til DM, der blev afholdt i Herning i sidste uge. De endte begge i top 10 i femgangen, og det var "egentlig helt fornuftigt" ifølge den sindige nordjyde:


"Jeg ville godt lige have klaret det lidt bedre med Garpur, der endte som nr. 2 i B-finalen. Jeg havde forventet, at han ville lægge sig helt i toppen. Men det var altså ikke lige den her gang."


Første sportsfinale på Vaki frá Auðsholtshjáleigu

Ny i stalden hos Rasmus Møller Jensen er den rødbrogede Vaki, som blev hentet hjem fra Island tidligere på året. Det er en hest, som er forholdsvist uerfaren rent stævnemæssigt, og forventningerne til hans præstation i A-finalen var derfor også sat derefter:


"Det var jo hans første finale og kun hans andet stævne. Så i bund og grund var mine forventninger ikke sådan kæmpe store. Jeg ville bare gerne have, at han fik en god oplevelse. Det var egentlig det, som det handlede om."


Hvor der plejer at være medinvestorer med på sidelinjen, så er Vaki en hest, som Rasmus har købt alene:


"Jeg så ham allerede da han var fem år, og var meget interesseret i ham der. Men så gik der altså lige halvandet år mere, før jeg var oppe og prøve ham igen, og hvor jeg endte med at købe ham. Det er virkelig en hest med nogle meget gode grundgangarter og fin afstamning, så ham forventer jeg mig meget af. Jeg havde ham også med til Icehorse Festival, hvor han lige var landet 14 dage inden. Der var han træt! Det vi kalder punkteret på alle fire hjul. Men han reagerer godt på publikum og alle de der ting, selvom han ikke har så meget erfaring."


Rasmus Møller Jensen og Vaki frá Auðsholtshjáleigu tog en 6. plads i femgang til DM 2018 (Foto: Ninna Malene Christensen)

Den øgede konkurrence er super positiv

Udover at skulle ride sine egne klasser, brugte Rasmus Møller Jensen også årets DM til at se en masse god ridning. Blandt andet fremhævede han, at hans ansatte også havde klaret sig rigtig godt over hele linjen. Den ene, Anne Frank Andresen, blev sågar en direkte konkurrent i A-finalen i femgang, hvor hun endte med at placere sig på en fjerdeplads.


Selvom Rasmus godt kunne ønske sig, at der havde været et lidt højere bedømmelsesniveau under danmarksmesterskabet, så vendte tommelfingeren opad, da vi spurgte, hvordan han havde oplevet stemningen og konkurrencen:


"Der har været rigtig mange flotte præstationer i år. Interessen for islandsheste er blevet større, og det kan vi også godt mærke til stævnerne. Konkurrencen bliver sværere for hvert år, der går."


Som erhvervsdrivende indenfor islandshesteverdenen ser Rasmus Møller Jensen den øgede opmærksomhed på hestene og sporten med enormt positive briller på. Vigtigheden af nye folk er helt essentiel for udviklingen i branchen. Men vi kommer heller ikke udenom, at flere deltagere på ovalbanen gør det lidt sjovere for publikum:


"Selvfølgelig er der meget erfaring i det, men heldigvis kommer der nye til. Og det synes jeg er vigtigt. Det er også meget sjovere at se sporten, hvis ikke det er de samme, der vinder hver gang. Så mere konkurrence er kun super positivt."


20 år med islandsheste

Med DM kulminerer sæsonen for Rasmus Møller Jensen, der får lidt mere luft i kalenderen, når efteråret indfinder sig. Der skal dog lige presses et sidste stævne ind i programmet, for sammen med Garpur frá Kjarri blev han nemlig udtaget til det danske landshold, der repræsenter de rød/hvide farver til de Nordiske Mesterskaber i Sverige i august.


Men selvom stævneridningen sættes i bero, så betyder det ikke, at der ikke er nok at tage sig til. Blandt andet er der godt gang i hestesalget lige i øjeblikket, hvor der er en enormt stor efterspørgsel på gode rideheste:


"Der er avlet for lidt de sidste par år, så jeg tror faktisk ikke, at det nogensinde har været nemmere at sælge heste, end det er lige nu. Danmark er heldigvis et af de lande, hvor der har været avlet forholdsvis mange, så der ryger en del heste til blandt andet Tyskland, Schweiz og Østrig."


Når der ikke handles, så skal der køres i stilling til næste sæson, hvor hele stævnemøllen kører forfra. Men mon ikke også, der kan findes tid i kalenderen til at planlægge en jubilæumsfest? For i år er det 20 år siden, at Rasmus Møller Jensen blev selvstændig i islandshesteverdenen.


"Jeg burde faktisk have holdt en stor jubilæumsfest allerede for et halvt år siden, men det kan jo nås endnu" afslutter han med et grin.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright