Se Gæðingafimi i verdensklasse

Konkurrencerne i den islandske mesterliga er allerede godt i gang, og i aften er der Gæðingafimi på programmet. Se med live fra kl. 20:00 og lad dig imponere af eliteekvipager i fuld dressur.

Den islandske mesterliga går under navnet Meistaradeildin og dækker over seks forskellige konkurrencedage i løbet af foråret (Foto: Meistaradeildin)

Det er ikke en konkurrenceform, som vi er vant til at se til de store stævner herhjemme, men i Island har de taget imod dressurdisciplinen Gæðingafimi med åbne arme, og har således sat en hel dag af til klassen i deres Meistaradeildin. Eller på et lidt mere mundret dansk: deres mesterliga.


Mestrenes mester

Niveauet er højt og underholdningsværdien stor, når de allerbedste islandske ryttere mødes og dyster i forskellige discipliner i deres nationale mesterliga. De deltagende ryttere tilhører landets absolutte elite, hvilket gør, at klasserne er fyldt med masser af seværdigt ridning og spændende heste.


Rytterne, der både konkurrerer i hold og som individuelle ekvipager, mødes hver anden torsdag i løbet af foråret, hvor de forskellige klasser afholdes med stor tilskuertilslutning. Firgang, femgang og T2 er allerede afviklet, mens pasklasserne, T1 og altså i aften Gæðingafimi stadig står for tur.


Når alle konkurrencedage er gennemført og pointene fra de forskellige klasser er talt op, kåres der både et vinderhold og en vinderekvipage.


Se med kl. 20:00

Når dressurklassen skydes i gang i aften, skal vi se ryttere, der viser deres hestes allerbedste kvaliteter ud fra forskellige øvelser og udført i forskellige gangarter. Det er en ganske anderledes måde at anskue islandshesteridning på, end den vi ser på ovalbanen herhjemme. Men fortvivl ikke hvis du er lidt usikker på, hvad det hele handler om. Når konkurrencen går i gang kl. 20:00 vil vores blogger og træningsekspert Cecilie Langvad nemlig sidde klar som kommentator på den engelsksprogede livestream og guide dig godt igennem aftenen.


Se med fra kl. 20:00 på oz.com/meistaradeildin. Det koster 225 kr. for en dagsadgang, men der er penge at spare, hvis man køber til resten af sæsonen.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright