Skagen Rideklub i islænder-debut

Med stor opbakning fra de lokale ryttere inviterede Skagen Rideklub i sidste weekend til deres allerførste islænderstævne nogensinde.

Islænderstævne Skagen Rideklub
Rytterne havde fundet det fine tøj frem, da Skagen Rideklub inviterede til deres allerførste islænderstævne (Foto: Skagen Rideklub)

Ved et held havde Skagen Rideklub valgt at afholde deres første islænderstævne nogensinde den sidste weekend i oktober. Det betød nemlig, at den nordlige klub lige præcis nåede at gennemføre deres efterårsstævne, inden de for nuværende gældende corona-restriktioner trådte i kraft, og umuliggjorde det for større forsamlinger at kunne mødes til ridestævne.

Efterårsstævne på Skagen Rideklub.
Der var stor opbakning fra ryttere i alle aldre, da Skagen Rideklub afholdt Efterårsstævne (Foto: Skagen Rideklub)

Med 30 tilmeldte ryttere til lørdagens klasser og 21 om søndagen holdt Skagen Rideklub sig langt under de 50 personer, det på daværende tidspunkt var tilladt at samles. For at mindske smitterisikoen havde man i klubben ydermere valgt ikke at afholde finaler, men i stedet præmiere de tre bedste fra klassernes indledende runder med rosetter.

Efterårsstævne på Skagen Rideklub.
Enhjørningen Stjarna med rytter Johann på ryggen blev præmieret med en rød roset i stævnets børneklasse (Foto: Skagen Rideklub)

Med en banestørrelse på 20X80 meter er der god plads til at tölte ned ad langsiderne i ridehallen på Skagen Rideklub. Og efter klubbens debut ud i islænderstævne-verdenen melder klubrepræsentanten Frida Rasmussen da også om, at efterårsstævnet endte med at blive en stor succes.

Efterårsstævne på Skagen Rideklub
Der blev dystet i tölt for løse tøjler, da Skagen Rideklub inviterede til stævne i ridehallen den sidste weekend i oktober (Foto: Skagen Rideklub)

Med stor opbakning fra både juniorer, ungryttere og seniorer blev der kæmpet om rosetter i både tölt-klasser, firgang, tregang og særlige børneklasser med tilladt trækkerhjælp.

Efterårsstævne på Skagen Rideklub
Med koncentration i blikket töltede juniorerne rundt i ridehallen, da Skagen Rideklub afholdt efterårsstævne (Foto: Skagen Rideklub)

Med status som et hyggestævne stillede Skagen Rideklub hverken krav til pasfarve eller rytterlicens, da de udsendte invitationen til Efterårsstævne i det allernordligste Danmark. Der var dermed plads til alle til den hyggelige stævnedag, der bestemt ikke bliver den sidste af sin slags.

Efterårsstævne på Skagen Rideklub.
For at mindske smitterisikoen samlede Skagen Rideklub ikke rytterne til finaleridning - alligevel skulle de bedste fra de indledende runder selvfølgelig præmieres (Foto: Skagen Rideklub)

I Skagen Rideklub, der har eksisteret siden 1997, er man ikke nybegyndere i at afholde hverken stævner eller arrangementer. Alligevel var det først dette efterår, at der blev afholdt et helt stævne kun for islændere. Evalueringen har dog efterfølgende vist sig, at weekenden gik over alt forventning, så klubben tør godt love, at islænder-debuten ikke kommer til at stå alene. Skagen Rideklub glæder sig således allerede til at byde de islandske heste velkommen tilbage til nye stævner i fremtiden.0 kommentarer