Smittefare driller weekendens stævnearrangører

Flere heste på Fyn er ramt af en særlig aggressiv form for for hesteherpes. For at minimere smittefaren har flere rideklubber i landet valgt at aflyse weekendens stævner - heriblandt islandshesteklubben Skeifa Svendborg.

Herpes-virussen er endnu ikke konstateret blandt islandske heste, men for en sikkerheds skyld har Svendborg-klubben altså valgt at aflyse weekendens forårsstævne. Det skriver klubben selv på deres hjemmeside.


ASKA’s sportsstævne, der løber af stablen i weekenden på Vilhelmsborg, afvikles som planlagt. Det sker i samråd med DI’s Sportskomité og lokale dyrlæger, der ikke har kunne bekræfte udbrud af hesteherpes i Jylland.


“Vi opfordrer alle hesteejere til at tage temperaturen på deres heste, samt at udfylde tro- og loveerklæringen fra DI’s hjemmeside, som er obligatorisk for alle stævner under DI. Har man den mindste mistanke om sygdom eller ubehag hos sin hest, skal man melde fra”

- udtaler Regitze Høeg Johansen fra stævneudvalget i ASKA.


For at forhindre virussen i at sprede sig til Jylland har ASKA i samråd med sportskomitéen i øvrigt udelukket alle heste, som kommer fra Fyn fra stævnet.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright