Sort uheld for Jeanette Holst Gohn og Blossi frá Efri-Gegnishólum

Trods en ærgerlig afslutning til DM-finalen i søndags er Jeanette Holst Gohn fuldt ud tilfreds med sin Blossi.

Jeanette Holst Gohn og Blossi frá Elfri-Gegnishólum (Foto: Line Krogh Jensen)

Det har været en udfordrende sæson for Jeanette Holst Gohn, der blot har dannet makkerpar med den 12-årige hingst Blossi frá Elfri-Gegnishólum de sidste seks måneder. Det til trods red Jeanette sig i A-finalen i T2 til DM i Herning i weekenden, men det endte desværre ikke helt som håbet. Ekvipagen blev diskvalificeret og måtte udgå, så det var en ærgerlig Jeanette vi mødte umiddelbart efter finalen:


"Der skete simpelthen det i den langsomme tölt, at hesten pludselig forsvinder for mig. Den har taget tunget over biddet, og jeg er nødt til at give en masse efter og ligesom ride den frem. Ved at jeg giver så løs tøjle, kan den få tungen tilbage igen, men den har simpelthen nået at bide sig tre steder i tungen, hvilket har givet nogle åbne sår. Det er bare så pokkers uheldigt, men det er hvad, der kan ske. Det er aldrig sket før, så det er ærgerligt, at det sker til et DM. Men det skete, og sådan er det".


Godkendt første sæson

Det sidste halve år har budt på masser af træning for Jeanette og Blossi, der lige har skulle finde hinanden. Undervejs til de sidste par stævner, har der været lidt vanskeligheder med pas. Men det betyder ikke så meget i det store billede, for træningen går den rigtige vej:


"Vi har egentlig haft en forrygende start sammen. Men når man bygger en hest så meget om, som jeg har haft gang i, så er det klart, at der opstår udfordringer."


Jeanette er god til at anskue sin ridning positivt og fastslår, at selvom ekvipagen til DM red under ønsket niveau i femgang, så red de over niveau i forhold til deres sidste stævne. Og det betyder også noget. Derudover lægger den erfarne rytter vægt på, at hesten er meget mere med hende nu, end i starten af sæsonen:


"Jeg har over de sidste måneder fået en hest, som jeg kan stole 100% på. Jeg ved lige præcis, hvor jeg har den. Jeg skal ikke være bekymret for, om han bliver forskrækket over noget inde på banen, som jeg skulle i starten. Og så synes jeg, at vores T2 udtagelse gik helt vildt godt. Hesten var løs og fuldstændig med mig."


Jeanette og Blossi kvalificerede sig til A-finalen i T2 ved at være én af hele tre vindere af B-finalen:


"Dommerne syntes, at vores ridning blev lidt for forsigtig. Derfor endte jeg i B-finalen. Og det er jo, hvad det er. Jeg vil hellere have, at hesten ligesom endelig begynder at fungere end at den går direkte i A-finalen. Slipper presset i hånden og bliver helt let og løs under dig. Han skal vente på mig, så han også har kræfterne til endnu større skridtlængde og endnu mere tempo."


Hele familien til hest

Efter en vellykket stævnesæson og et godkendt DM ser Jeanette frem til at komme hjem og holde sommerferie med sin familie. Og de er formentligt også mere end klar til lidt afslapning, for både mand og datter har også været i ilden til danmarksmesterskaberne. Jeanettes datter tog sølvet i juniorernes T2, mens hendes mand vandt bronze i speedpas.


"Hele familien er med og det her kunne slet ikke lade sig gøre, hvis de ikke var," forklarer hun med taknemmelighed i stemmen. "Det er svært at finde tid til det hele, men jeg er så passioneret i hestene, at jeg slet ikke kan lade være."


Feltet af professionelle ryttere bliver stadig større, og niveauet i sporten er højt. Så for at følge med kan det godt gå hen og blive nogle lange dage for Jeanette Holst Gohn, der ved siden af hestene passer et almindeligt fuldtidsarbejde. Det kommer dog ikke til at afholde hende fra hverken selv at deltage på ovalbanerne eller at hjælpe datteren Alberte Kiel Mortensen med sin ridning. På spørgsmålet om hvorvidt hun har ambitioner på datterens vegne, er svaret klart:


"Nej. Altså selvfølgelig har hun masser af potentiale. Og hun rider også en rigtig svær hest, så man skal altså kunne ride lidt for at håndtere sådan en herre. Men hun vil rigtig gerne selv. Og hun vil også rigtig gerne lære mere. Det første hun selv sagde, da hun havde redet finale i T2 var »Nå. Når jeg blev nr. 2, så må jeg jo øve mig lidt mere, så jeg kan blive nr. 1 næste år!«"


Et fantastisk DM og en mulig køber til Blossi

Med alle klasser afsluttet kan Jeanette nu puste ud og se tilbage på et DM, som hun selv beskriver som helt fantastisk.


"Der har været rigtig god stemning og jeg synes, at der har været nogle rigtig flotte præstationer. Mange mennesker, stort publikum, dejligt vejr og god rytterfest. Man kan godt mærke, at efterspørgslen på islandske heste er blevet større. Jeg har aldrig før prøvet at blive spurgt, om min hest var til salg til et DM, men det er sket i år".


Men trods købstilbuddet så kom Blossi altså i hestetraileren og med hjem igen, da DM lukkede og slukkede for i år i går eftermiddags.


"Jeg har jo trods alt lige købt ham. Og vi glæder os allerede til næste stævnesæson, hvor Blossi bliver endnu stærkere og bedre, end han har været i år", afslutter Jeanette med et smil.

0 kommentarer