Sys Pilegaard og Abel fra Tyrevoldsdal helt til tops i Tyskland

Super-ekvipagen Sys Pilegaard og Abel fra Tyrevoldsdal vandt i søndags de Tyske Mesterskaber i disciplinen T.1 med en score på hele 8,94.

Sys Pilegaard og Abel fra Tyrevoldsdal vandt T.1 til de Tyske Mesterskaber (Foto: Patricia Kjær Jørgensen)

At den røde roset i T.1 skulle gå til den rød-hvide ekvipage, bestående af danskavlede Abel fra Tyrevoldsdal og fynske Sys Pilegaard, kunne næsten ikke matche bedre. Og det virker de danske islandshestefans til at være enige i, for siden ekvipagens sejr i søndags er det på de sociale medier væltet ind med lovprisende ord og lykønskninger til både Sys Pilegaard og Abels ejere hos Stutteri Vindhøj.


Selv lader den sejrende rytter sig dog ikke sådan lige rive med af euforien, for trods den mere end godkendte præstation i Tyskland, så er det en yderst beskeden Sys Pilegaard, der i dag evaluerer på sit ridt.


"Det gik rigtig godt, men selvfølgelig er der jo altid plads til forbedringer. Abel har jo kun en enkelt stævnesæson i bagagen, så der er plads til mange forbedringer hos os begge i fremtiden."

Sys Pilegaard satser på en adgangsbillet til VM i 2021 (Foto: Stutteri Vindhøj)

Målsætningen er klar. Og det er måske i særdeleshed også derfor, at den professionelle rytters fokus, allerede få dage efter sin store sejr, ligger på at forbedre samarbejdet med Abel og afpudse stævneformen. Næste år er nemlig et VM-år, og Sys Pilegaard satser stærkt på, at hun og Abel sammen skal entrere ovalbanen i Herning, når verdens bedste töltere skal kåres i 2021.


Stutteri Vindhøj hepper fra tilskuerpladserne

Til daglig er Abel fra Tyrevoldsdal Sys' faste stævnehest, men med inde over projektet er også Anne Vanggaard og Henning Jensen fra Stutteri Vindhøj i Nordjylland. Lige siden Abel i 2013 var to år gammel, er det nemlig Anne og Henning, der har stået på ejercertifikatet af den imponerende hingst. Og efter en succesfuld tur til de Tyske Mesterskaber er det to svært tilfredse ejere, der gør status på weekendens stævne.


"Vi er SÅ glade og stolte af Abel og Sys og deres præstation i Tyskland. De to giver os så mange fantastiske oplevelser, og bliver bare bedre og bedre sammen. Vi er utroligt taknemmelige for at eje en hest som Abel og for vores gode samarbejde med Sys og Stald Sepi. Vi glæder os meget til at se, hvad næste sæson bringer for Sys og Abel. I det hele taget var de Tyske Mesterskaber et super godt arrangement, og oven på alle aflysningerne i 2020 var det helt fantastisk endelig at være til stævne igen."0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright