Tvistur inviterer til Coronakeppni

Mens de fysiske stævner aflyses på stribe, forsøger den nordjyske klub Tvistur at redde forårssæsonen ved at invitere til deres allerførste virtuelle ridestævne.

Tvisturs ovalbane står gabende tom, mens det virtuelle stævne Coronakeppni løber af stablen (Foto: Andreas Hejndorf / Tvistur)

Alting er egentlig næsten helt, som vi kender det. Den enkelte ekvipage rider et program, som bedømmes af fem uddannede dommere efter FEIF Rules and Regulations. Der er bare lige den enkelte lille forskel, at den deltagende rytter rider programmet hjemme hos sig selv, og at dommerne overværer ridtet via video. I krisetider må man få det bedste ud af, hvad man har - og således har klubben Tvistur altså taget den moderne teknologi i brug, for at kunne starte stævnesæsonen helt som normalt, selvom Coronavirussen har sendt landet i nedlukning.


Et stævne med plads til alle

Andreas Hejndorf, der er kontaktperson på Tvisturs virtuelle stævne, lægger vægt på, at Coronakeppni'en skal være tilgængelig for alle, hvorfor der heller ikke stilles strenge krav til den enkelte deltager.


"Vi kunne jo se, at forårets stævnesæson hænger i en tynd tråd, så derfor ville vi gerne gøre noget anderledes, for at der skulle ske noget. Vi blev inspireret af lignende events i Sverige og Tyskland, og besluttede os derfor for at gøre noget lignende. Vores formål er at samle alle os med interesse for den islandske hest i et virtuelt univers, hvor vi kan dyrke interessen på samme måde, som vil ellers ville have gjort til et fysisk stævne."


Og netop for at understrege stævnets altomfavnende karakter, kan man tilmelde sig alle tölt-klasser lige fra T8 til T1, mens også samtlige gangartsklasser fra V5 til F1 kan bedømmes. Arrangøren henstiller dog til, at man - selvom alle klasser i princippet er åbne for alle - tilmelder sig den klasse, man ville have tilmeldt sig, hvis det havde været et helt almindeligt, fysisk forårsstævne.


Publikum inviteres med på Youtube

Helt i tråd med sæsonens øvrige stævner vil det selvfølgelig være muligt at følge med i karakterer og placeringer på ticker.icetestng.com. Men fordi alle deltagerne har optaget sig selv på video, bliver det også helt ekstraordinært muligt for tilskuere over hele landet at følge rytternes programridninger hjemme i stuen. Arrangøren uploader nemlig alle deltagernes film på Youtube, mens Top 5 i hver klasse også slipper igennem nåleøjet og får sit ridt offentliggjort på Facebook.


Tilmeldingen er åben

De første tilmeldinger til Coronakeppni er allerede registreret, men hvis du også vil ud og teste konkurrenceformen, kan du sagtens nå det endnu. Tvistur er både klar med rosetter til vinderne og dommersedler med delkarakterer og kommentarer til alle, så det er bare med at få hesten sadlet op og videokameraet fundet frem.

Flere informationer om det virtuelle stævne kan findes på Sporti, hvor det ligeledes er muligt at tilmelde sig en eller flere klasser frem til mandag d. 13. april kl. 23.59. Direkte link til tilmelding finder du lige her.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright