Verdens højst kårede firgænger-hingst på vej til Danmark

Kveikur frá Stangarlæk 1 har med Aðalheiður Anna Guðjónsdóttir i sadlen leveret imponerende resultater på Island. Nu er han solgt til Danmark, hvor de nye ejere forventer at have en bedækningskontrakt klar til december.

Tidligere på måneden offentliggjorde Gitte Fast Lambertsen på sin Facebookside, at hun og hendes mand Flemming Fast er de nye ejere af Kveikur frá Stangarlæk 1. I løbet af efteråret vil den sorte hingst lande i Danmark, hvor han som det allerførste skal falde til under sine nye forhold på Stutteri Lindholm Høje ved Aalborg.


10 for både tölt og sind

Sammen med den islandske rytter Aðalheiður Anna Guðjónsdóttir opnåede Kveikur stjernestatus ved Landsmót i 2018, hvor han blandt andet blev belønnet med imponerende 10-taller for både tölt og sind. Værd at nævne er også, at den flotte firgænger er bedømt med hele 8,88 for rid og en total på 8,76.


Avlerne og sælgerne af Kveikur er Birgir Leó Ólafsson og Ragna Björnsdottir, der til eidfaxi.is har udtalt, at de med deres forholdsvis beskedne avlsprogram vil fokusere på Kveikurs mor Raketta frá Kjarnholtum. Med 11 af Kveikurs afkom på deres stutteri har de dog rig mulighed for at beholde hans DNA i deres fremtidige avl.


Bedækningskontrakt på vej

Hvem der skal ride Kveikur i Danmark er endnu ikke annonceret, og der er endnu heller ikke åbnet op for bookinger af bedækninger for næste sæson. De nye ejere Gitte og Flemming Fast forventer at være klar med en bedækningskontrakt for sæson 2021 omkring 1. december i år.0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright