15.000 kr. til Heklas Junior- og Ungeteam

Søndagens træningssamling blev pludselig en smule sjovere, da folkene bag Fonden Himmerland kiggede forbi med en pengedonation til den nordjyske klub Heklas Junior og Ungeteam.

Heklas Junior- og Ungeteam med 15.000 kr. fra Fonden Himmerland.
Stor glæde på Heklas Junior- og Ungeteam, der søndag modtog 15.000 kr. fra Fonden Himmerland (Foto: Den Nordjyske Islandshesteforening Hekla)

En aflyst stævnesæson og omskiftelige corona-restriktioner giver ikke ligefrem optimale forhold for at udvikle hverken aktivitetskalenderen, sammenholdet eller økonomien ude i de danske islandshesteklubber. Men i den nordjyske klub Hekla lader man sig ikke sådan lige kue. Trods nedgang på det ordinære medlemstal, så har klubben i år samlet et velfungerende Miniputhold og et rekordstort Junior- og Ungeteam med hele 21 ryttere i alderen 11 - 21 år. Og søndag blev det pludselig meget sjovere at være deltager på sidstnævnte, for de unge nordjyder fik nemlig besøg af Fonden Himmerland, der med sig havde en stor pengedonation.


Populariteten vokser

Børnefamilierne i Heklas lokalområde er gode til at bakke om om aktiviteterne i klubben, og således var der også stor tilslutning, da der for nyligt blev afholdt Miniput- og Juniorstævne, der udover de mere traditionelle klasser også bød på "Pimp Your Pony" og trækkerklasser til de allermindste. Til sådanne arrangementer er de unge gode til at hjælpe hinanden, ligesom Junior- og Ungeteamet også af og til underviser de alleryngste på Miniput-holdet. Der er sammenhold rytterne imellem og enorm begejstring for den islandske hest. Og det glæder Helle Thing Andersen, der er formand i Hekla.

Heklas Junior- og Ungeteam
De unge ryttere fra Heklas Junior- og Ungeteam så hinanden ride, da der i søndags var gæsteundervisning med Steffi og Rune Svendsen (Foto: Den Nordjyske Islandshesteforening Hekla)

"Som så mange andre har også vi haft mange aflysninger i år. Men vi har forsøgt at holde det, der har kunne lade sig gøre. Og rent økonomisk har vi i Hekla godt kunne mærke, at det jo plejer at være stævneverdenen, vi skal leve af. Altså det er ikke sådan, at vi er i krise, men det har da kunne mærkes. Og så er det bare dejligt, at vi har så stor opbakning til vores Miniputhold og Junior- og Ungeteam. Det gør altså rigtig meget."


Med stigende interesse for det populære ungdomshold har Hekla i år åbnet op for, at der kunne være hele 21 ryttere på Junior- og Ungeteamet. Trods bekymringer om, hvorvidt det var for mange, er årets hold dog kommet rigtig godt fra start. Blandt andet på grund af beslutningen om at have to faste undervisere i stedet for én.

Heklas Junior- og Ungeteam får undervisning af Steffi og Rune Svendsen.
Der undervises i både den ene og den anden ende af ridehallen, så alle Heklas unge ryttere når at komme på banen i løbet af en enkelt dag, når der afholdes træningssamling (Foto: Den Nordjyske Islandshesteforening Hekla)

"Jeg havde nogle krav til holdet, hvis vi skulle samle så mange. Det ene var, at vi ikke skulle ud på to dage, når der var undervisning. For det gør bare noget for sammenholdet på et team, at man allesammen mødes samme dag. Og så skulle det være sådan, at man stadigvæk kunne få den kvalitet i det, som man ellers har kunne få. Og det har vi blandt andet opfyldt ved at have to faste undervisere i Camilla Jørgensen og Mathilde Kongerslev. Så skiftes rytterne hver gang til at blive undervist af den ene eller den anden. Og når vi så har eksterne undervisere på, som vi eksempelvis havde søndag, hvor vi havde hyret Steffi Svendsen til at komme, så måtte vi lige hive fat i hendes mand Rune for at høre, om han ikke også ville komme. Det ville han heldigvis gerne, så de kunne tage halvdelen hver og så gik det hele så fint."


15.000 kr. til undervisning og fællesskab

Formålet med Heklas Junior- og Ungeteam er først og fremmest at styrke sammenholdet mellem teamets medlemmer, men også at øge synligheden af unge i den islandske hesteverden.

15.000 kr. til Hekla fra Fonden Himmerland
Heklas Junior- og Ungeteam fik søndag overrakt 15.000 kr. fra Fonden Himmerland som støtte til undervisning og sociale arrangementer (Foto: Den Nordjyske Islandshesteforening Hekla)

I løbet af en sæson opsætter holdledelsen således et væld af gode oplevelser for de unge ryttere. Udover almindelige træningssamlinger med holdets faste undervisere, så er der i år også en række gæsteundervisere på programmet. I søndags var det den professionelle rytter Steffi Svendsen og hendes mand dommer Rune Svendsen, der lagde vejen forbi, og senere på året får Heklas unge blandt andet også fornøjelsen af gæsteundervisning fra regerende verdensmester i femgang Jón Stenild, Hólar-uddannede Pernille Lyager og den farverige eliterytter Rikke Wolff.


Dertil kommer også en række sociale arrangementer som fællesspisninger eller biografture. Fælles for alt hvad Heklas Junior- og Ungeteam foretager sig er blot, at der er fokus på gode oplevelser med den islandske hest, på kammeratskab og udvikling hos den enkelte rytter.

Steffi Svendsen underviser hos Heklas Junior- og Ungeteam.
Steffi Svendsen agerede gæsteunderviser, da Heklas Junior- og Ungeteam søndag mødtes til træningssamling og pengeoverrækkelse (Foto: Den Nordjyske Islandshesteforening Hekla)

Så at det netop var Heklas unge piger og drenge, der blev de heldige modtagere af Fonden Himmerlands check på 15.000 kr. til sociale arrangementer og fremtidig undervisning kunne næsten ikke passe bedre. I forvejen er holdet finansieret af en årlig egenbetaling fra den enkelte rytter, mens en række sponsorer også spytter i kassen for at give Junior- og Ungeteamet gode og lærerige oplevelser.


Men måske der så i år med den ekstra økonomiske håndsrækning fra Fonden Himmerland kan blive til en ekstra gæsteunderviser eller endnu en hyggetur til at forsøde tilværelsen i en ellers lidt kedeligt sæson for det sammentømrede, nordjyske ridehold? Uanset hvad valget falder på, så ønsker Fifla.dk stort tillykke med donationen.0 kommentarer