top of page

5 hurtige til Amalie Juul Hansen

Vi varmer op til Nordic Ice Games 2024 ved at sætte endnu en rytter stævne med fem hurtige spørgsmål. Denne gang er det nordjyske Amalie Juul Hansen, der er i ilden.


Amalie Juul Hansen og Fjölnir frá Akureyri til Nordic Ice Games / Istölt
Amalie Juul Hansen og Fjölnir frá Akureyri vender tilbage på isen til Nordic Ice Games 2024 (Foto: Photo Hestur)

Det er ikke mange sæsoner siden, at den unge, nordjyske rytter Amalie Juul Hansen entrerede seniorrækkerne. Det til trods er hun ikke helt ny i gamet, når det kommer til at ride på is. For det har både hun og Fjölnir prøvet før. På lørdag ser vi hende på banen til Nordic Ice Games i Frederikshavn. Men først skal vi lige have hendes svar på Fiflas "5 hurtige spørgsmål".


1. Selvom det ikke er første gang, vi ser dig til Istölt, så er du alligevel et af de yngre ansigter blandt seniorerne. Hvordan er det at ride ind på isen side om side med de professionelle?

- At ride ved Istölt side om side med de professionelle er en unik oplevelse for mig som en af de yngre ryttere. Jeg føler mig privilegeret over at kunne deltage i sådan et arrangement og ride sammen med så dygtige og erfarne ryttere. Det er en fantastisk mulighed for at lære og udfordre mig selv, samtidig med at jeg får mulighed for at deltage i fællesskabet og konkurrere på højeste niveau.


2. Du skal ride Istölt på Fjölnir frá Akureyri. Hvad er han for en hest?

- Fjölnir repræsenterer for mig en unik kombination af power, udstråling og en helt særlig personlighed. Han besidder en imponerende personlighed, der er fuldstændig unik. Den kraft, han udstråler, har været en betydelig udfordring for mig, hvilket jeg ikke har lagt skjul på. Gennem vores samarbejde har jeg dog lært utrolig meget inden for ridning. Han er en hest med enorm power, og hans sensitivitet kræver opmærksomhed. Små ændringer kan let stresse ham, og vi har fundet ud af, at faste rutiner og en ensartet daglig gang fungerer bedst for ham. Vi plejer at sige, at han er en smule autistisk, og det er tydeligt, at han trives bedst med stabilitet og forudsigelighed i sine omgivelser.


3. Hvordan er jeres makkerskab?

- Vores makkerskab er dybt betydningsfuldt for mig. Fjölnir er en hest, der har en ubeskrivelig plads i mit hjerte. Hans tilstedeværelse i mit liv var helt uventet, da jeg fik ham af Steffi og Rune (Teland) for ca. 3 år siden. Jeg har en dyb respekt for ham, og det er en ære at have muligheden for at ride en hest som ham. Han har lært mig utroligt meget, og jeg føler, at jeg er blevet en markant bedre rytter, siden han kom ind i mit liv. Hver oplevelse med ham er særlig, og han har givet mig minder, jeg aldrig troede, jeg ville få. Tanken om, hvor gammel han er ved at blive - han fylder jo 19 i år - vækker følelser i mig. Jeg har endda sagt flere gange, at han skal blive mindst 40 år. Han er virkelig en speciel hest, og jeg sætter pris på hvert øjeblik, vi deler sammen.


4. Hvad er dine ambitioner for fremtiden?

- Mine ambitioner for fremtiden inden for ridning og med hestene er at fortsætte med at udvikle mig som rytter og forbedre mine præstationer. Jeg ønsker at deltage i flere konkurrencer, både nationalt og internationalt. Jeg stræber også efter at forbedre mine færdigheder som træner og skabe en positiv indflydelse på hestesportens fællesskab.


5. Hvad glæder du dig mest til ved Nordic Ice Games?

- Det jeg glæder mig mest til ved Nordic Ice Games er den unikke atmosfære og energi, der opstår under konkurrencen. At dele øjeblikket med andre dedikerede ryttere og publikum skaber en særlig oplevelse. Desuden ser jeg frem til at vise vores træning frem for et entusiastisk publikum og modtage feedback fra dommerne.




bottom of page