5 hurtige til Filippa Montan

Det bliver et event med masser af internationale ekvipager, når World Toelt skydes i gang på fredag. En af dem, der tager turen over sundet for at ride i Odense, er svenske Filippa Montan, som til daglig driver Margaretehof Islandshestcenter i Skåne.

Svenske Filippa Montan er helt klar til at ride World Toelt på fredag i Odense (Foto: Sofie Lahtinen)

1. Hvor mange gange har du været med til World Toelt i Odense?

- Denne gang bliver min tredje deltagelse i Odense, tror jeg. Og så har jeg været med til en World Toelt i Flyinge i Sverige.


2. Hvad giver det dig som rytter at være med til World Toelt?

- Det er en vældig god start på sæsonen med gode ekvipager og god stemning! Det er en perfekt måde at komme igang og begynde at fokusere på den kommende stævnesæson efter vinterens arbejde.


3. Du skal ride T.1 og 4.1 på Kristall frá Jaðri. Hvad er han for en hest?

- Jeg har jo ikke haft Kristall så længe, så vi er stadig ved at lære hinanden at kende. World Toelt bliver en god mulighed for at finde ud af, hvordan han er i stævnesammenhæng. Han er en super stabil firgænger med et utroligt godt temperament og masser af udstråling. Jeg ser virkelig meget frem til at få ham startet rigtigt op.


4. Du skal ride T.2 på Spói fra Litlu-Brekku. Hvad er han så for en hest?

- Spói er en fantastisk venlig og elskværdig vallak med gode resultater fra Island, VM og NM. Han fik en lidt svær start på sit liv i Sverige og det har taget lang tid for ham at komme tilbage efter det, så det her er faktisk vores første sæson sammen. Jeg ved faktisk slet ikke, hvad jeg skal forvente af ham så tidligt på året. Jeg håber mest bare på, at vi bare synes, at det er fedt at være inde på banen sammen.


5. Hvad glæder du dig mest til ved sæsonen 2019?

- Jeg har tre meget forskellige stævneheste, som jeg skal konkurrere med denne sæson, så det bliver rigtig spændende. Allermest ser jeg selvfølgelig frem til at komme ud på banerne sammen med Kristall. Der kommer også til at være nogle fantastisk spændende stævner på vores egen gård, Margaretehof, som bliver ekstra fede at få lov at ride. Ellers kunne jeg godt tænke mig at komme ud og ride flere stævner i Danmark og Tyskland, men nu må vi se, om det bliver en mulighed i forhold til, hvordan den svenske stævnekalender kommer til at se ud.


World Toelt foregår 22. - 23. februar i Odense. Køb billetter her.0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright