6 gode grunde til at ride islænder
top of page

6 gode grunde til at ride islænder

Der er ikke noget, der kan gøre en i så godt humør, som en vellykket ridetur. Alligevel kan det dog af og til være svært at trække sig op til at tage i stalden efter en lang arbejdsdag eller hvis vejret er dårligt.


Ridning på islandske heste.
Islænderen er den perfekte makker til ture ud i naturen (Foto: Pixabay)

Du kender det med garanti. Dagen har været lang og sofaen kalder! Ude i stalden hænger udstyret klar til at blive lagt på hesten, men du orker det næsten ikke. Heller ikke selvom du godt ved, at du ikke vil fortryde det, hvis du kommer afsted. Trænger du til et kærligt spark bag i for at få trænet din hest i dag? Så kommer her seks gode grunde, der kan minde dig om, hvorfor det er så fedt at ride islænder.


1. Du bliver stærk!

Ridning kræver kropskontrol. Og for at sætte sig op og ride en lækker tölt, skal du have dine coremuskler i orden. Men du behøver faktisk slet ikke slide og slæbe i fitnesscenteret for at nå dertil. Jo mere du rider, jo stærkere muskler får du. Men ikke nok med det. Du får faktisk også både en bedre balance og en bedre koordineringsevne. Og det sker altså helt automatisk, mens du laver det, du elsker allermest. Win!


2. Du får masser af frisk luft

En islænder er den perfekte makker til ture ud i det blå. Og en tur i skoven på hesteryg i den friske luft gør dig ikke kun glad i låget - den gør dig faktisk også sundere. At trække vejret ude i naturen er nemlig meget sundere, end når du opholder dig i nærheden af industri og trafik. Derudover gælder det også, at du ikke så let ophober virus ude i naturen, som når du opholder dig indendørs.


3. Du er til stede i nu'et

Din islandske hest har en fantastisk evne til at lære dig at være til stede i nu'et. Du kan ikke ride en schenkelvigning, hvis du samtidig tænker på, hvad du skal have at spise til aftensmad i morgen. Det er heller ikke let at koncentrere sig om et galopanspring, hvis du i virkeligheden tænker på, at du skal huske at betale en regning senere. Så ud i stalden med dig, tøm hovedet for dagens stress - og nyd samværet med din hest.


4. Du får mulighed for at opnå dine drømme

Uanset om du drømmer om at kunne ride en taktfast tölt uden fejl, at turde ræse ned ad marken i galop, at vinde DM eller måske blot at lære din hest at smile på kommando, så er der rig mulighed for, at du kan opnå dine drømme sammen med din firbenede ven. Du sætter selv barren for, hvad i drømmer om at opnå sammen. Arbejd dig henimod de små succeser og husk at fejre det, når de lykkes. Det giver et kæmpe selvtillidsboost og et ordentligt hak op ad i humøret. Og vi tør godt love, at resten af din dag også bliver bedre, når du kommer hjem fra stalden i højt humør.


5. Du bliver skarp i kommunikation

Selvom en islænder er en lille hest, så er den stadig et stort dyr, som man skal lære at omgås, så der ikke sker uheld. Som islænderrytter lærer du at aflæse din hest og kommunikere nonverbalt med dit dyr, så i begge er tilfredse med jeres partnerskab. Det er ikke alle undt at være så dygtig til at aflæse signaler fra andre levende væsener, så det kan du sagtens være stolt af.


6. Du får venner for livet

Islænderfolk er sociale folk. Om vi mødes til skovture, strikkeaftener, fællesspisning, stævner, kåringer eller fest, så er vi gode til at samles - ung som gammel - om vores fælles interesse. Det sociale samvær er guld værd. Både når det kommer til andre ryttere, men også når det kommer til vores heste. For dem kan vi vel egentlig også godt tillade os at kalde venner for livet.




bottom of page