Endnu en tophingst solgt til Danmark

Det nordjyske par Gitte og Flemming Fast udvider deres samling af tophingste med nyligt indkøbte Blakkur frá Þykkvabæ I.

Blakkur fra Þykkvabæ islandsk hingst
Tophingsten Blakkur frá Þykkvabæ er solgt fra Island til Danmark (Foto: Privat)

I efteråret kunne vi berette, at verdens højst kårede firgænger var på vej til Danmark. Og nu har selvsamme ejere været på endnu en shoppetur på Island. Det nordjyske par Gitte og Flemming Fast, der til daglig driver Stutteri Lindholm Høje ved Aalborg, offentliggjorde nemlig i denne uge, at de er de nye ejere af tophingsten Blakkur fra Þykkvabæ I.


Den 6-årige firgænger Blakkur, der bl.a. er kåret med 9,5 for tölt og trav samt 9 for galop, er efter Hrannar frá Flugumýri og Lyftingar frá Þykkvabær I. Og nu slutter han sig altså til flokken på det ambitiøse, nordjyske stutteri, der allerede ejer Kveikur frá Stangarlæk I, Styrkur frá Leysingjastöðum II, Börkur frá Strandarhjáleigu og Viðar frá Skör.


Trods nyerhvervelsen har det nordjyske avler-par ikke travlt med at hente Blakkur hjem til Danmark. Det skriver Gitte Fast Lambertsen på sin facebookside, hvor hun annoncerer, at han for nu vil blive på Island, hvor han er i træning.0 kommentarer