Dansk landsholdshest testet positiv for doping

Den positive dopingtest blev foretaget i august under de nordiske mesterskaber i Sverige.

Det var denne ikke-receptkrævende sårsalve, som fik dopingtesten til at slå ud med et positivt resultat (Foto: Thomas Rørvang / Privat)

Ved de nordiske mesterskaber i Sverige blev en hest på den danske landshold testet positiv for doping. Det skrev Dansk Islandshesteforening torsdag på deres hjemmeside.


Sagen er blevet behandlet i FEIF, der i går offentliggjorde, at den pågældende rytter Thomas Rørvang gældende fra 6. august har fået seks måneders karantæne, mens opnåede resultater i karantæneperioden ligeledes er annulleret.


Sårsalve fra apoteket

Under de nordiske mesterskaber anvendte Thomas Rørvang cremen Relief+ (klorhexidincreme) til behandling af små rifter og sår på hesten Toppur frá Skarði 1. Produktet er ikke receptpligtigt og er købt i god tro på det lokale apotek, men det viste sig altså, at cremen indeholdt et forbudt stof.


Den 25-årige rytter, der har været en del af det danske landshold de sidste 10 år, blev både overrasket og chokeret over det positive dopingresultat. Efterfølgende har han erklæret, at han har benyttet cremen uden at være fuldt ud klar over alle produktets indholdsstoffer.


Derudover er det vigtigt at understrege, at selvom sårsalven slog ud på dopingtesten, så har brugen af produktet ikke haft nogen præstationsfremmende effekt på Thomas og Toppurs ridt til de nordiske mesterskaber.


Dansk Islandshesteforening råder til forsigtighed

Det kan være mere end vanskeligt at tyde produktdeklarationerne på diverse plejeprodukter og derfor lyder det simple råd fra Dansk Islandshesteforening, at er man i tvivl om indholdet i et produkt, så skal man lade være med at benytte det. Der henvises til, at man kan ringe til DI's sekretariat, hvis man har spørgsmål til valg af produkter. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright