Ny dokumentar: De skamferede heste
top of page

Ny dokumentar: De skamferede heste

Ukendte gerningsmænd skamferede over flere omgange hoppen Eydis. Det har TV2 Fyn nu lavet en dokumentar om.


Screenshot fra dokumentaren de skamferede heste.
Den skrækkelige historie om islænderhoppen Eydis er blevet til en dokumentar på TV2 Fyn (Foto: Screenshot TV2)

D. 25. oktober 2022 blev en skelsættende dato for Pernille Nannberg Brandt og datteren Maja Vita Nannberg. Indtil da havde deres seks heste gået og hygget sig på folden i Voldtofte på Vestfyn, hvor de var opstaldet. Men på denne dag satte ukendte gerningsmænd en stopper for idyllen på det lille hestested. Pernille fandt nemlig hoppen Eydis med snitsår i skeden og på bagbenet. Til at starte med faldt det hende dog slet ikke ind, at der kunne være begået en forbrydelse. Derimod tænkte hun, at den uheldige hoppe muligvis havde en sprængt tarm, og at det var derfor den havde ondt, var bange og smurt ind i blod. Da dyrlægen kom og tilså hesten, kunne han dog konstatere, at tarmen ikke fejlede noget. Skaderne var påført af et menneske med en kniv.


Hvem kan finde på at skære i vores heste?

Desværre fik den uhyggelige episode ikke lov at stå alene. Den blev til gengæld blot starten på en række mystiske og uhyggelige hændelser på folden og i området omkring familiens heste. Flere gange oplevede hesteejerne skader på deres dyr, øldåser og cigaretskodder på folden, overvågningskameraer der blev slukket og tændt igen og ukendte biler i området. En enkelt gang hørte mor og datter endda ledhåndtaget blive åbnet på folden, mens de befandt sig i stalden. Men de havde desværre ikke held til at løbe gerningsmanden op, så svaret på det store spørgsmål om, hvem det dog er, der skærer i familiens heste, er stadig uopklaret.


Se "De skamferede heste" på TV2 Fyn.

Selvom Pernille gjorde alt, hvad der stod i hendes magt for at give Eydis et dejligt liv, så måtte hoppen desværre aflives i sommeren 2023. Sagen stopper dog ikke her for de uheldige hesteejere. Pernille og Maja har nemlig sat sig for at bruge de tragiske ting, de har været udsat for, til at få sat fokus på alle de sager om dyremishandling, der bliver tabt på gulvet, fordi den nuværende lovgivning ikke giver politiet redskaber nok til at lave en reel efterforskning.


Det og meget mere belyser dokumentaren "De skamferede heste", som du kan se lige nu på TV2 Play.


Du finder dokumentaren i tre afsnit på TV2 Play lige her.

bottom of page