Den islandske mesterliga begynder 28. januar

Fra januar til april dyster de allerbedste islandske ryttere om at blive mestrenes mester, når deres nationale mesterliga 'Meistaradeild' løber af stablen.

Den islandske mesterliga går under navnet Meistaradeildin og dækker over seks forskellige konkurrencedage i løbet af vinteren og foråret (Foto: Arkiv / Meistaradeildin)

D. 28. januar skyder de islandske topryttere gang i årets første turnering i deres Meistaradeild. Eller på mere mundret dansk: Den islandske mesterliga. I løbet af vinteren og foråret skal de igennem seks turneringer, hvor de i otte discipliner dyster om, hvem der, når vi når til april, kan kalde sig mestrenes mester.


Publikumsvenligt format

Mesterligaens turneringer afholdes med cirka to ugers mellemrum i de bedste islandske indendørs arenaer. De enkelte discipliner rides på en enkelt aften, og det gør formatet yderst publikumsvenligt. Både for de fremmødte islændinge, der sidder på tilskuerpladserne. Men også for alle de TV-seende tilskuere, der følger med via livestream.


Årets holdopstillinger

Modsat mange andre konkurrenceformer indenfor den islandske hesteverden, så dystes der i hold, når årets Meistaradeild skydes i gang.


I år deltager følgende hold:


- Team Hjarðartún

Med Helga Una Björnsdóttir i spidsen som holdleder deltager Hjarðartún i Meistaradeild for anden gang. Udover Helga tæller holdet rytterne Elvar Þormarsson, Hans Þór Hilmarsson, Jakob Svavar Sigurðsson og Þórarinn Ragnarsson. Hjarðartún vandt holdkonkurrencen i 2020.


- Team Auðholtshjáleiga / Strandarhöfuð

Auðholtshjáleiga-holdet har været en del af den islandske mesterliga siden 2010, men har nu slået sig sammen med Strandarhöfuð. Holdet gjorde sig bemærket ved kun at bestå af kvinder de første to år, men nu fordeler holdsammensætningen sig over begge køn. Rytterne på teamet i 2021 er Ásmundur Ernir Snorrason, Sylvía Sigurbjörnsdóttir, Þórdís Erla Gunnarsdóttir, Guðmundur Björgvinsson og Jóhann Magnússon.


- Team Top Reiter

Med sejre i holdkonkurrencen i både 2012, 2013, 2014 og 2017 er Top Reiter-holdet et af de mest succesfulde teams i den islandske mesterligas historie. I år stiller holdet med samme opstilling som sidste år, hvilket er Teitur Árnason, Árni Björn Pálsson, Eyrún Ýr Pálsdóttir, Konráð Valur Sveinsson og Hanna Rún Ingibergsdóttir.


- Team Gangmyllan

Team Gangmyllan debuterede i mesterligaen i 2013. Udover holdleder Bergur Jónsson tæller holdet rytterne Olil Amble, Elin Holst, Sigurður Sigurðarson og Ævar Örn Guðjónsson.


- Team Hrímnir

Et andet hold med mange år på bagen i den islandske mesterliga er team Hrímnir. De har været på deltagerlisten siden 2010, blev nummer to i 2011 og røg helt til tops på vinderskamlen i 2019. Holdet består af Viðar Ingólfsson, Sigurddur Pétursson, Arnar Bjarki Sigurðsson, Flosi Ólafsson og Benjamín Sandur Ingólfsson.


- Team Hestvit / Árbakki

Ligesom i 2020 tæller team Hestvit / Árbakki i år rytterne Hinrik Bragason og Hulda Gústafsdóttir, deres søn Gústaf Ásgeir Hinriksson, deres svigerdatter Jóhanna Margrét Snorradóttir og deres nabo Jóhann Kristinn Ragnarsson.


- Team Skeiðvellir / Árheimar

Team Skeiðvellir / Árheimar er et velkendt hold med et nyt navn. Sidste år deltog de nemlig i mesterligaen under navnet Eques / Kingsland. I år består holdet af Davíð Jónsson, Sigursteinn Sumarliðason, Matthías Leó Matthíasson, Sólon Morthens og Janus Halldór Eiríksson.


- Team Ganghestar / Margrétarhof

Med rytterne Sigurður Vignir Matthíasson, Ragnhildur Haraldsdóttir, Glódís Rún Sigurðardóttir, Aðalheiður A. Guðjónsdóttir og Reynir Örn Pálmason er Ganghestar og Magrétarhof teamet op om et samlet hold til 2021-udgaven af Meistaradeild.


Den islandske mesterliga skydes i gang d. 28. januar, hvor der skal rides firgang.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright