Sunde sommerhove

Frisk vand er et must i sommervarmen! Men ikke kun i drikketruget. Hestens hove har også godt af at få en tur med vandslangen.

Sommeren er over os! Og selvom det regner lidt igen, så kommer vi ikke udenom, at vi i år har været ualmindeligt heldige med det varme, tørre sommervejr. Det har krævet lidt ekstra vandearbejde til dem, der holder udendørs planter - men faktisk også til os hesteejere.


I tørre perioder har hestens hove nemlig ikke helt optimale forhold for at bevare deres nødvendige styrke. En sund hov har brug for vand. Og er der ikke nok væske i græsset, så er det en god idé at vande hestens underben eller bade hovene, så de får mulighed for at trække vand i et kvarters tid. Gerne på daglig basis.


Undgå sprækker og mistede sko

Hvis hovene får lov at tørre ud, så vil man opleve at selv små tryk kan få dem til at flække. Skoene kan også komme til at sidde lidt løsere end de plejer. Slet og ret fordi tørre hove godt kan skrumpe ind og efterlade sømhuller, der ikke længere passer. De bliver for store og så er der risiko for, at skoen trædes af. Sker dette kan man være uheldig, at skoen trækker et stykke flækket hovvæg med af. Og så står man tilbage med en rigtig ærgerlig hov.


Der findes selvfølgelig også et væld af hovplejeprodukter, som kan benyttes. Fælles for dem alle er dog, at de først virker optimalt, når de tilføres på en fugtmættet hov. Så sørg for at give din hests hove en masse væske i form af helt almindeligt vand sommeren igennem - så holder hovene til masser af skønne rideture igennem sommerlandet.

0 kommentarer
Fifla.dk 2018 - 2021 © Copyright